Samsung Galaxy S4 al 6 miljoen keer over de toonbank

Samsung Galaxy S4 Life companion
Het lijkt dat de nieuwe Galaxy S4 goed in de smaak valt wereldwijd. Alleen in de eerste 5 dagen werden er 4 miljoen verscheept en inmiddels staat de teller al op ruim 6 miljoen stuks.

Dan te bedenken dat Samsung zelfs nog waarschuwde voor een beperkte verkrijgbaarheid en eventuele leveringsproblemen. Een manager van Samsung heeft zich laten ontglippen dat afgelopen vrijdag de teller al op meer dan 6 miljoen stuks stond, waarschijnlijk zal voor het einde van de maand de grens van 10 miljoen exemplaren doorbroken worden.

De Galaxy S3 had 21 dagen nodig om tot 3 miljoen stuks te komen, wat dat betreft doet de S4 het dus een stuk beter.

Wist je trouwens dat de onderdelen van een Galaxy S4 slechts 180 euro kosten? De verkoopprijs is 699 euro en dat verklaart wellicht ook gelijk die enorme winsten van Samsung. (via: chosun.com)

4 reacties

  1. Dat vind ik altijd zo’n ontzettende onzin, “ja maar de onderdelen kosten 180 euro”
    En waar denk je dat ze het personeel, marketing, R&D, transport, marges voor distributeurs en retailers, patenten en rechtzaken van moeten betalen? Samsung verkoopt naast telefoons nog een hoop andere dingen waar ze ook winst op maken, zonder winst heb je geen geld voor nieuwe dingen, meer winst betekend meer vooruitgang en uiteindelijk betere producten. Dus hou op met zeiken, als je het te duur vind haal je toch een 2e hands 3310?

  2. Ook al waren de materiaalkosten 5 euro, zou geen zak uitmaken. Mensen betalen die 700 euro ervoor en Samsung mag zelf bepalen hoe duur ze zo’n telefoon maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *