Samsung Galaxy S4 kost 180 euro om te maken

Samsung Galaxy S4 teardown
Altijd al benieuwd geweest wat het kost om een Galaxy S4 te maken? Wij hebben het antwoord voor je.

De (geadviseerde) verkoopprijs van de GS4 ligt op 699 euro, maar de gebruikte onderdelen kosten, zoals gewoonlijk, slechts een fractie van dat bedrag. Analist IHS heeft een S4 uit elkaar gehaald en berekend hoeveel het kost om er eentje te maken.

Na het nodige rekenwerk kwamen ze uit op een bedrag van $237/180 euro. Uiteraard komen er voor Samsung daarna nog veel meer kosten bij voor marketing, transport en andere zaken. Uit de analyse blijkt dat Samsung steeds meer onderdelen zelf maakt en op die manier in de kosten kan snijden.

De Galaxy S4 die door IHS uit elkaar gehaald is beschikte over de Qualcomm Snapdragon processor die zo’n $20 kost. Samsung gebruikt in sommige gevallen ook hun eigen Exynos 5 Octa die $28 kost. (via: ubergizmo.com)

Nog geen reacties

  1. Vind ik eerlijk gezegd nog wel meevallen. Zoals je aangeeft zal het bedrag door ontwikkelingskosten, transport etc. flink stijgen. Denk dat het winstmarge uiteindelijk niet opzienbarend is.

    • @stefanvt: marges zijn inderdaad niet extreem hoog volgens mij. Het zit vooral in de (enorme) volumes.

      Samsung heeft natuurlijk ook nog het voordeel dat ze heel veel onderdelen zelf produceren en dat veel onderdelen ook te vinden zijn in andere telefoons en tablets van het concern.

  2. Het aandeel van kosten in licenties is bij consumenten elektronica het hoogst bij mobiele telefoons. Met name smartphones. Ik durf te stellen dat het aandeel bij de S4 minimaal 20% is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *