Samsung Galaxy S4 verslaat iPhone 5 in cameratest

Samsung Galaxy S4 verslaat iPhone 5 in fotocameratest
In een onderzoek van de camerabobo’s bij DxO Labs is de iPhone 5 van zijn tweede plek gestoten. De S4 neemt die positie over, met zijn 13 megapixel camera.

In het testlab van DxOMark, dat als toonaangevend wordt beschouwd, worden alle camera’s op dezelfde punten getest. Momenteel gaat de Nokia 808 Pureview aan kop met 77 punten. De tweede plek was lange tijd voor de iPhone 5, die 72 punten kreeg toegeschreven. Echter, de S4 kwam uit op een score van 75. Op zaken als autofocus, het detailbehoud van foto’s, automatische belichting waren de testers erg te spreken. In de videotest werd de iPhone 5 tot winnaar uitgeroepen, maar overal moest het Apple-product zin meerdere erkennen in de S4.

Hieronder het rapport van de Samsung Galaxy S4. Gemiddeld: 75 punten

En de score voor de iPhone 5. Gemiddeld: 72 punten

3 reacties

  1. hup, weer een reden om geen apple product te kopen!
    Je kan dan beter gaan voor de samsung, en eigenlijk nog de nokia!

  2. @enginefreak: onzin. De iPhone 5 is een jaar ouder dan de S4. Je moet de 5 met de S3 vergelijken. Logisch dat een nieuwere telefoon een oudere telefoon verslaat. Sterker nog. De camera van de iPhone 5 is bijna gelijk aan de iPhone 4S. Een toestel uit 2011!

    • @rubenpriest: Je hebt gelijk, kun je toch mooi weer zien hoe een smartphone al zo snel “veroudert”. Toch raar dat de Iphone 5 dan bijna dezelfde camera heeft als een toestel uit 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *