Samsung Galaxy S5 is al 11 miljoen keer verkocht

Samsung Galaxy S5 is al 11 miljoen keer verkocht
Na iets meer dan een maand klapt iemand bij Samsung eindelijk uit de school over de verkoopprestaties van het nieuwe vlaggenschip.

Hoewel de Samsung Galaxy S5 geen radicale vernieuwing is ten opzichte van de Galaxy S4, zijn er volgens Samsung Mobile-baas J.K. Shin in de eerste vier weken al 11 miljoen exemplaren verkocht, zo laat hij in de Wall Street Journal weten. Dit zou betekenen dat de S5 het beter doet dan de S4, waarvan er over dezelfde tijdspanne 10 miljoen exemplaren werden verkocht.

Toch is er een belangrijk geschil. Bij de verkoopstart van de Galaxy S4 was de telefoon beschikbaar in 60 landen. Iets dat per week steeds verder werd uitgebreid. De Galaxy S5 was vanaf het begin al verkrijgbaar in 125 landen. Ondanks de veel grotere afzetmarkt is Samsung er maar net in geslaagd om meer toestellen weg te zetten.

De gestegen S5-verkoop zal volgens Shin bijdragen aan een winststijging en een vergroting van het marktaandeel. Vooral in de VS en Australië zou de telefoon het goed doen, wegens contracten met bijna alle grote telecomproviders.

[lg_folder folder=”Samsung/Galaxy_S5/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *