Samsung Galaxy S5 krijgt mogelijk kleiner broertje

Galaxy S5
Het zou gaan om de Samsung Galaxy S5 Neo, een smartphone die in veel opzichten vergelijkbaar is met de S5, maar iets is afgevallen.

Dat geldt volgens de specificaties die benchmarkwebsite GFXBench opdook bijvoorbeeld voor de afmetingen van de display van het nieuwe toestel van Samsung. De standaard Galaxy S5 heeft een scherm van 5,1 inch, terwijl de vorige week uitgebrachte S5 Mini over een 4,5 inch display beschikt. Samsung plaatst de Neo daar met 4,7 inch precies tussenin en geeft het scherm een resolutie van 1280 bij 720 pixels.

Samsung kiest er daarnaast voor om de processor van de Neo zelf te produceren. Daarbij zou de keuze gevallen zijn op de Exynos 5 Octa, een 1,8 GHz processor met acht kernen. De S5 draait op de bekende Snapdragon 801, een quad core processor die 2,5 GHz haalt met vier kernen.

Het is nog onduidelijk of Samsung de Neo daadwerkelijk uit zal brengen en zo ja, of ook wij hem kunnen kopen. Samsung staat er wel om bekend smartphones uit te brengen met elk denkbaar schermformaat, dus we kunnen het zeker niet uitsluiten.

Nog geen reacties

  1. Qua specs niks mis mee. Mocht dit inderdaad op de markt komen dan zullen er vast wel weer reviewers gaan miepen dat een 720p resolutie op een 4,7″ scherm véél te weinig is, maar ga er maar rustig van uit dat 95% van de consumenten het verschil met een 1080p scherm niet eens waarneemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *