‘Samsung Galaxy S5 krijgt vingerafdrukscanner’

Samsung wil je vingers beter leren kennen
“COPYCATS!” ~iedere iPhone 5s-eigenaar nu.

Samsung zou aanvankelijk niets in vingerafdrukscanners zien en ontkende stellig een vingerafdrukbedrijf te hebben gekocht. Nee, de Koreanen zouden hun geld zetten op het scannen van irisjes om toekomstige telefoons te unlocken.

Donker

Volgens The Korea Herald is er echter een kink in de kabel gekomen. Het ontsluiten van een telefoon met een irisscanner in het donker zou namelijk niet al te best werken. Het idee om de oogscanner in de Samsung Galaxy S5 toe te passen is dan ook richting de prullenbak verwezen, aldus de bron van de Koreaanse krant.

In het scherm

In plaats daarvan mikken ze nu op een vingerafdrukscanner á la HTC One Max en Apple iPhone 5s. Daar zit de lezer alleen onder een knop, Samsung zou de techniek juist in het scherm willen verwerken, waarmee het onzichtbaar wordt voor de gebruiker. Lijkt ons nog érg complex om toe te passen op een massa-telefoon, maar wellicht dat het alleen een optie wordt in het luxe-model, de vermeende Galaxy F.

Nog geen reacties

  1. Alles van technologie is tegenwoordig wel “geleend/gejat” van een andere gebruiker of gebruiksvorm. Als consument gewoon blij zijn dat hoe meer producenten dit implementeren, hoe minder ze er voor gaan kunnen vragen door dat het sneller als een standaard beschouwd zal worden. Of dit een meerwaarde is aan (beveiliging van) je smartphone weet ik nog niet meteen…

  2. Alles van technologie is tegenwoordig wel “geleend/gejat” van een andere gebruiker of gebruiksvorm. Als consument gewoon blij zijn dat hoe meer producenten dit implementeren, hoe minder ze er voor gaan kunnen vragen door dat het sneller als een standaard beschouwd zal worden. Of dit een meerwaarde is aan (beveiliging van) je smartphone weet ik nog niet meteen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *