Samsung Galaxy S6 & Galaxy S6 Edge zijn officieel!

Galaxy S6 Edge
De zojuist onthulde HTC One M9 krijgt meteen een bak concurrentie uit de hoek van Samsung. Maak kennis met de Samsung Galaxy S6 en diens broertje: de Samsung Galaxy S6 Edge, met een scherm dat over de randen loopt.

Ook Samsung wist niet te voorkomen dat er vroegtijdig afbeeldingen naar buiten lekten, waardoor we al even wisten dat de Galaxy S6 er in twee varianten zou komen. Zojuist is de telefoon officieel geïntroduceerd op het Mobile World Congress in Barcelona, dus hier alles wat je moet weten over het nieuwe vlaggenschip van de Koreanen.

Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge

Twee varianten dus. De reguliere Galaxy S6 is in tegenstelling tot veel van zijn voorgangers niet meer louter opgetrokken uit plastic. De basis wordt gevormd door een metalen frame, met aan de voorkant een laag beschermend Gorilla Glass 4 over het 5,1-inch AMOLED-scherm. De achterkant is gemaakt van glas, waarmee de telefoon een stuk chiquer oogt dan zijn kunststof voorganger.

Onderaan het scherm is de ovale homeknop gebleven. Ook is daar wederom een vingerafdrukscanner in aangebracht. Maar in tegenstelling tot de Galaxy S5 is het niet nodig om erover te vegen, wat enigszins omslachtig was als je de telefoon even snel wilde ontgrendelen. Nu is een korte aanraking met je vingertop genoeg. Wat verder opvalt aan het design is dat de speaker is verplaatst naar de onderkant van de telefoon, naast de audiojack. De S5 had z’n speaker in de achterzijde. Ook opvallend: het micro SD-kaartslot is verdwenen van de telefoon. Geen uitbreidbaar geheugen meer dus.

Galaxy S6

Eigen processor

Zoals eerder al gemeld: Samsung durfde het niet aan om de Snapdragon 810 te pakken – die zou kampen met oververhitting. De Koreaanse techgigant heeft daarom een SoC uit eigen keuken in de Galaxy S6 geplaatst: een 64-bit Exynos Octa-processor met twee keer vier kernen, draaiend op 2,1GHz en 1,5GHz. De processor wordt ondersteund door 3GB aan werkgeheugen. Zowel de Samsung Galaxy S6 als de S6 Edge hebben een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De accucapaciteit is opvallend genoeg afgenomen: van 2800 mAh naar 2550 mAh. Samsung zegt dat dit verder geen invloed heeft op de accuduur. De Galaxy S6 is ook een stuk dunner geworden. Waar de S5 nog 8,1 millimeter dik was, meet de S6 slechts 6,8 millimeter. Het 138 gram wegende toestel is qua overige afmetingen nauwelijks veranderd.

Camera

Zowel de Galaxy S6 als de Galaxy S6 Edge hebben een 16 megapixel camera in de achterkant. Evenzoveel als in de S5, maar de lichtsterkte van de lens is wel vergroot van f/2.2 naar f/1.9. Auto Real-Time High Dynamic Range (HDR), Smart Optical Image Stabilization (OIS) en IR Detect White Balance zorgen voor verbeterde lichtgevoeligheid en kleurreproductie. Met de nieuwe Quick Launch start je de camera in slechts 0,7 seconde vanuit elk scherm op door tweemaal op de home button te tikken. In de voorkant is een 5 megapixel camera geplaatst.

Draadloos opladen

De Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge kunnen draadloos opgeladen worden met laders die over de WPC (Qi) en PMA standaarden beschikken. Opladen via een kabel kan natuurlijk ook. Dit gebeurt volgens Samsung 50 procent sneller dan bij zijn voorganger. Tien minuten opladen betekent dat je de smartphone vier uur extra kunt gebruiken.

Wat voor de gebruiker erg fijn zal zijn. TouchWiz, de softwarelaag die Samsung over Android Lollipop 5.0 legt, wordt met minder apps geleverd. ook het aantal meldingen zou volgens Samsung zijn afgenomen.

Samsung Galaxy S6 prijzen

De Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge gaan op 10 april in Nederland in de verkoop. Je hebt daarbij de keuze uit 32 GB (S6 € 699 en S6 edge € 849), 64 GB (S6 € 799 en S6 edge € 949) en 128 GB (S6 € 899 en S6 edge € 1049) interne opslag. De telefoons zijn verkrijgbaar in de kleuren Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum, Blue Topaz (enkel Galaxy S6) en Green Emerald (enkel Galaxy S6 edge).

14 reacties

 1. Hahahaha, serieus?
  Ik ben benieuwd wat de Apple haters (die zijn er genoeg gezien aan de zure reacties vaak op deze site) hier van vinden.
  Ze kunnen niet ontkennen dat het “gelijkenissen” vertoont.
  Zelfs een uitstekende camera (waar bij de iPhone heel veel over gezegd is)….

 2. Leuk die verschillende geheugen modellen. Dat dat geheugen zo duur is geworden. 32Gb extra €100 en 96GB extra €200 extra. Zit er nog wel een geheugencard slot in?

 3. Ik moet zeggen (Als iPhone 6+ gebruiker) dat ik de s6 Edge wel erg mooi vind 🙂 alleen hoe dik zijn ze? Misschien vertekenen de Renders een beetje maar hij lijkt me dikker dan de iPhone 6

 4. Samsung prijst zichzelf de markt uit. Ze mogen gaan oppassen op Oppo/Honor/Huawei/OnePlus/Meizu/Xiaomi van deze wereld. De consumenten zullen het niet meer pikken. Een S6 Mini zal niet de oplossing zijn om tegen deze budger Chinezen op te boksen. De Galaxy S serie kenmerkte zich als een betaalbaar alternatief voor de iPhone. Nu maakt het op z’n minst deel uit van hetzelfde prijssegment, althans dat is de nieuwe doelstelling van Samsung.

 5. Doe ff normaal joh… prijzen van 700 tot meer dan 1000 euro voor een telefoontje wat gemiddeld nog geen 2 jaar mee gaat.

 6. En die interface en logo’s van berichten etc lijken weer niet zijn aangepast. Is al hetzelfde sinds jaren, en bovendien niet mooi vorm gegeven. Samsung gaat moeten oppassen, of ze gaan de weg van Nokia op.

 7. edge ziet er goed uit maar of het ook echt wat toevoegd vraag ik me af.
  Prijzen zijn wel erg hoog dit lijkt me niet de juiste richting om op te gaan. LG HTC Sony bieden phones met zelfde of betere specs voor minder geld,
  Samsung begint zijn kracht te verliezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *