Samsung Galaxy S6 teardown: accu verwijderen is een no-go

Samsung Galaxy S6 teardown: accu verwijderen is een no-go
Eén van Samsungs fijnste eigenschappen is met de Galaxy S6 verdwenen.

Samsung-vlaggenschepen hadden altijd een makkelijk ter verwijderen batterij. Even het achterklepje verwijderen en je wipte hem er zo uit bij de Galaxy S5 en z’n voorgangers. Hoe anders is dit bij de Galaxy S6 en de S6 Edge. Samsung koos voor een design dat is opgetrokken uit metaal en glas, waarbij de mogelijkheid om makkelijk toegang te krijgen tot de batterij verdween.

iFixit heeft het nieuwste Samsung-toestel traditiegetrouw al uit elkaar gehaald en er een uitgebreide handleiding van gepubliceerd. Om bij de batterij te komen moet je de nodige lijm verwarmen om de achterkant los te trekken, 13 schroeven losdraaien, het moederbord verwijderen, waarna je de batterij er pas kan uittrekken. Een klusje dat je niet even zelf doet, dat moge duidelijk zijn.

[gv data=”_rXLJ2uJWnw”][/gv]

11 reacties

  1. ‘Niet vervangen’ is ook een rekbaar begrip. Zo’n accu wordt merkbaar slechter na een jaar of twee. Veel mensen kopen dan alweer een nieuw toestel. Doe je dat niet, dan laat je de accu even vervangen bij zo’n lokaal winkeltje voor drie tientjes (iPhone) en je kunt er weer twee jaar tegenaan.

  2. Of je koopt een Chinese variant.

    Bij mijn Elephone P2000 heb ik de accu (mocht dat straks nodig zijn) binnen 30 seconden verwisseld. En voor een paar euro heb je er al een extra accu bij.

    Waarom mensen dan €600 á € 700 neertellen voor een iPhone6 of Samsung S6 is me nog steeds een raadsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *