‘Samsung Galaxy S7 gevoelig voor hackers’

Galaxy S7
Dat concluderen onderzoekers.

Is de Samsung Galaxy S7 minder veilig dan aanvankelijk werd gedacht? Het lijkt er wel op, want onderzoekers aan de Technische Universiteit Graz in Oostenrijk hebben ontdekt dat de smartphone uit Zuid-Korea gevoelig is voor Meltdown. Dit is de collectieve naam voor een kwetsbaarheid met betrekking tot processors. Computers, smartphones en andere mobiele apparaten kunnen in theorie getroffen worden door deze kwetsbaarheid. Met Meltdown kunnen kwaadwillenden toegang krijgen tot het geheugen via de processor, waar belangrijke zaken zoals wachtwoorden zijn opgeslagen.

De onderzoekers hebben aangegeven geen gevallen te kennen van een Galaxy S7 die door een Meltdown-geval is gekraakt. Wel willen ze hun bevindingen laten zien dat het mogelijk is. De onderzoekers doen dit op hackersconferentie Black Hat in Las Vegas. Ook willen ze tonen wat voor gevolgen Meltdown heeft op andere computerapparaten.

Er zijn mogelijk honderden miljoenen smartphones gevoelig voor Meltdown en er is nooit een patch voor gekomen omdat de makers het zelf niet weten, aldus de onderzoekers. Samsung zegt tegenover Reuters dat er wel een patch is gekomen voor de Galaxy S7 met betrekking tot Meltdown. Wie de laatste beveiligingsupdate heeft geïnstalleerd loopt dus, volgens Samsung, geen risico.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *