‘Samsung Galaxy S7 krijgt exclusief de Snapdragon 820 chip’

Qualcomm Snapdragon
Waarschijnlijk zal de nieuwe S7 met meerdere chip-varianten beschikbaar komen. Een benchmarktest bewijst dit vermoeden.

Hier in Europa krijgen we vermoedelijk de eerder benoemde Exynos-variant, want een nieuwe test op Geekbench toont aan dat er nog een variant in de maak is. Deze heeft de Qualcomm Snapdragon 820 aan boord. Beide presteren verschillend.

Zo doet de Snapdragon het beter in de Single-core test en de Exynos 8890 scoort beter in de Multi-core test. De Qualcomm chip is wel speciaal aangepast voor de Galaxy S7. Dit is gedaan om overhitting te voorkomen. Samsung keek af bij andere fabrikanten en nam deze preventieve maatregel.

Het is afwachten wat het Zuid-Koreaanse bedrijf precies gaat doen met de twee chipvarianten. Zal er daadwerkelijk een groot verschil in prestatie zitten tussen de Exynos en de Qualcomm, eenmaal geïnstalleerd in een Galaxy S7? Het is afwachten tot het begin van het komende jaar. (via SamMobile)

Eén reactie

  1. Ik geloof niet dat de Snapdragon 820 exclusief voor de Galaxy S7 gereserveerd wordt. Er zijn al verschillende (Chinese) fabrikanten die óók al een flagship phone in de wacht hebben staan in afwachting van de introductie van deze processor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *