Samsung Galaxy S8 batterijen komen waarschijnlijk uit Japan

Een Samsung batterij
En hopelijk ontploffen ze dan niet meer…

Twee grote fouten met de batterij van de Galaxy Note 7 is genoeg voor Samsung om op zoek te gaan naar een nieuwe leverancier. Volgens de Koreaanse nieuwssite Han Kyung wordt het waarschijnlijk een Japanse fabrikant.

Samsung heeft nogal een klap te verduren, nadat het bedrijf zijn premium Galaxy Note 7 twee keer moest terugroepen vanwege een exploderende batterij. Samsung kwam erachter dat de batterij de oorzaak was van de ontploffingen en heeft daarna meteen de manier waarop batterijen getest worden veranderd. Ze worden nu getest door middel van een zogenaamde ‘eight-point battery check’, waarbij de batterij op acht punten getest wordt.

Door over te schakelen naar een nieuwe fabrikant hoopt Samsung een nieuwe exploderende telefoon tegen te gaan. Het zou namelijk desastreus zijn als de nieuwe Galaxy S8 ook zou exploderen. Dat kan Samsung zich simpelweg niet meer veroorloven.

Volgens de Koreaanse nieuwssite is de naam van de nieuwe fabrikant waarschijnlijk Murata Manufacturing Company. Samsung heeft nog niet gereageerd op het gerucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *