Samsung: Galaxy S8 Plus populairder dan regulier model

Samsung Galaxy S7
Bij Samsung laten ze geen gras groeien over hun verwachtingen.

Toen Samsung in 2015 de reguliere Galaxy S6 tegelijkertijd lanceerde met de Galaxy S6 Edge, had het bedrijf alles behalve verwacht dat het nieuwe gebogen toestel beter zou verkopen dan het gewone model. Niets bleek echter minder waar. Ook vorig jaar zette deze trend zich met de Galaxy S7 Edge voort.

Vandaar dat het bedrijf er volgens Naver volledig van overtuigd is dat het nieuwe Galaxy S8 Plus-model ook dit jaar het reguliere Galaxy-model overtreft in de verkoopcijfers. Dit is vooral voor de productie belangrijk, aangezien het bedrijf in 2015 door deze miscalculatie veel Galaxy S6 Edge verkopen is misgelopen.

Met de Galaxy S7 en S7 Edge maakte Samsung deze fout niet, waardoor het gebogen toestel maar liefst 70 procent van alle Galaxy S7-toestellen vertegenwoordigt. Datzelfde percentage behalen voor het grotere model dit jaar lijkt echter een lastige opgave. Zowel de 5,7 inch- als 6,2 inch Plus-versie beschikken namelijk allebei over een gebogen scherm.

Consumenten zullen dan ook voornamelijk een Galaxy S8-toestel selecteren op basis van de in hun ogen ideale grootte. De verkoopprijs zal echter ook een grote rol spelen. Als beide versies over een gebogen scherm beschikken, hebben we dan nog steeds 100 euro meer over voor een smartphone die zich vrijwel alleen onderscheidt door een groter scherm?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *