Samsung Gear VR nu verkrijgbaar voor jouw Galaxy S6

Samsung Gear VR
En hij is nog niet eens zo heel duur ook.

Samsung probeert de concurrent een stapje voor te zijn door nu zijn Gear VR uit te brengen voor de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Deze add-on gadget wordt gekoppeld aan de S6 en werkt ook in combinatie met een Galaxy Note 4. Met de Gear VR is het mogelijk om films in 360 graden te kijken of games te spelen. Het grote verschil met de Oculus Rift is dat de Gear VR zelf geen scherm heeft, maar je telefoon dient als monitor. De bril draait op Android via een Samsung smartphone wat het dus mogelijk maakt voor ontwikkelaars om zelf aan de slag te gaan met het maken van apps. Zo is de Gear VR eigenlijk een proeftuin voor ontwikkelaars om te kijken wat er mogelijk is op het gebied van virtual reality.

Om de gadget te gebruiken schuif je de telefoon in het apparaat en via micro-usb kun je hem aansluiten. De Gear VR is per direct verkrijgbaar in de webshop van Samsung voor zo’n 200 euro.

Nog geen reacties

  1. 200 euro voor een vr bril ok. Maar als je dan nog eens een telefoon in moet stoppen van 600 euro, dan word het opeens een waardeloos ding vind ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *