Samsung gebruikt stock foto’s als Galaxy A8 camerabeelden

Auteur: , 12 Reacties
Samsung Galaxy S9

Een bijzonder pijnlijke misser.

Als je ergens tegenwoordig niet meer in moet geloven, dan is het ’t promotiemateriaal wat bedrijven gebruiken om de prestaties van hun smartphones te tonen. Het is uiteraard vaak moeilijk te achterhalen in hoeverre die smartphonecamera echt dat mooie plaatje van de poster heeft gemaakt of echt zo snel is als beweerd, maar de Braziliaanse Samsung-afdeling maakt wel een heel ernstige misser.

Het social media-team in Brazilië is druk bezig met het promoten van de Samsung Galaxy A8 (2018). Enkele foto’s tonen aan hoe ‘goed’ de frontcamera is. Puntje van kritiek: de foto’s blijken afkomstig van Getty Photos. Het gaat dus om stock foto’s, zo blijkt na onderzoek van een oplettende Twitteraar.

De afbeeldingen die Samsung Brazilië plaatste waren bewerkt om te verhullen dat ze officieel met een professionele camera waren gemaakt. Toen gebruiker Feliperas het bewijs hiervan doorstuurde naar Samsung bleven de mensen daar vasthouden dat het om een eigen foto gaat. Ouch.

Alsof dat nog niet pijnlijk genoeg was, ging Feliperas door met het sturen van bewijsmateriaal. Zoals je hierboven kunt zien stuurt hij ook de lanceerdatum van het origineel op inclusief de prijs die ervoor betaald moet worden. Naderhand gaf Samsung toe dat veel van de foto’s wel van smartphones afkomstig waren, maar enkel en alleen gebruikt werden om de ‘mood’ uit te drukken die bij de Galaxy A8 hoorde. Ondanks deze claim verwijderde Samsung Brazilië vervolgens wel razendsnel alle tweets met stock foto’s.12 reacties

Neem een iPhone en je zult nooit meer anders willen.
@pilot1988:
Bel me op m’n Android telefoon zodra Apple aan m’n wensen voldoet.

-Zodra Apple meer opties bied en me niet in hun ecosysteem gijzelt. onder andere..
@lolindir: Wees gerust. Eens zul je het licht zien. Ja, ook jij.
@pilot1988: Ben begonnen bij Android, overgestapt naar Iphone en vervolgens terug gegaan naar Android. ios is te beperkend voor mij. Android kan ik precies instellen zoals ik het wil. Ben ook van imac en macbook pro terug overgestapt naar windows 10 en ben blij dat ik het gedaan heb.
@pilot1988: Hey, begrijp me niet verkeerd, ze maken best leuke apparaten met soms features waar ik wel even mee wil spelen.
Maar ze verliezen me elke keer compleet als potentiele klant om de gekste dingen!
Sowieso hoef je niet meer te rekenen op een headphone jack.. de optie is gewoon fijn, anders moet ik mijn huidige fijne headset vervangen :’) liever niet als het kan, Dat bepaal ik zelf wel.
En dan de onzin bij bijvoorbeeld die belachelijk dure desktop.
Hoe de F kunnen ze 480 euro vragen voor 16 naar 32gb ram?
En hoe de F vragen ze exact dezelfde 480,- voor 500 naar 1tb SSD?!?!
En waar is mijn goedkopere instapmodel met 1080p of 2k / 4k monitor?
Want die prijs is wel van de zotte lol.
En dan heb je nog een hele hoop andere zaken zoals “je houd de telefoon verkeerd vast” met die antenne design flaw.., bendgate was zogenaamd onzin, maar de eerstvolgende batch iphones had hem verstevigd.
over die 5k mac gesproken: nog te gierig om de voeding af te schermen! (Geen shield om de voeding!).
het is een “Pro” device, maar stil zijn is belangrijker dan in z’n eerst maanden al oververhitten wat de performance omlaag schroeft omdat de koeling gewoon niet adequaat is. ben benieuwd wat de reports over 2 jaar stof zeggen ;)
(hij is namelijk niet makkelijk of veilig te openen! En dus ook niet goed te onderhouden!)
Ook totaal niet te upgraden, en mocht je Cpu, of een aantal andere onderdelen kapot gaan, kun je het hele moederbord en alles vervangen voor de hoofdprijs. (ruim 2000,- )
Succes bij die gieries in 1 van de 3 Apple stores die allemaal consument-vriendelijk in de randstad zitten.


Maar dus allemaal niet mijn probleem. daar komt het op neer.
@lolindir: Snap je volkomen. En inderdaad kwaliteit heeft een prijs. In mijn geval is het te verantwoorden. Draai voor werk Logic X en diverse adobe programma’s vanaf een imac pro. Daarnaast een full spec MB Pro en iphone voor onderweg. Geen andere fabrikant levert mij de stabiliteit, snelheid en accuduur van Apple. Daarnaast werkt de bestandsuitwisseling tussen de apparaten zo verfijnd dat ik niet meer anders wil en kan. Ook aangaande security & privacy is mijn vertrouwen in Apple het grootst t.o.v. andere fabrikanten.
Maargoed, het is maar net wat je er mee doet. Al mijn collega’s die per se windows nodig hebben draaien deze op MB Pro’s. Simpelweg om dat al het andere te snel stuk gaat.
Wat je zegt over de koeling van de nieuwe macbook Pro, dit heeft Apple met een software fix verholpen. De issue met shielding is mij niet bekend.
@pilot1988: Voor nu hebben ze het even gesust, maar nogmaals, over 2 jaar zit er hoe dan ook veel stof in, En de koelpasta word ook steeds slechter.. (en kom op, voor een apparaat in die prijsklasse, zonder upgrades mag toch wel minstens 2 jaar mee gaan toch?)
De shield praten ze goed omdat je hem niet zelf moet open maken, Maar dan nog is het gewoon een goedkope move.
Google maar wat het resultaat kan zijn, soms zelfs maanden na afkoppeling.
@lolindir: Zullen zien hoe dat uitpakt inderdaad.
@pilot1988: Ben zelf ook een professionele gebruiker en edit veel 4k video. Vergeleken met een full option macbook pro van ~5000€ is mijn 3500€ kostende Dell xps 30% sneller. Het bespaart mij dus enorm veel tijd. Batterij gaat 8 a 10 uur mee en heb met windows 10 nog geen enkel stabiliteitsprobleem gehad. Een full option imac komt qua prestaties nog niet aan de enkels van mijn windows desktop, ondanks dat hij een pak duurder is. Security is ook geen issue, maar je moet er wel voor betalen. Dat doet Apple dan weer beter. Mijn gevoel naar Apple toe is dat sinds Jobs er niet meer is, ze niet meer innovatief zijn en ook steeds minder competitief. En als ik mijn collegas bezig zie met al hun dongels op hun top off the line macbook pro, dan moet ik eens hartelijk lachen.
@fejjie: Interesting. Met Jobs en die verdomde USB C poorten op de MB heb je zeker een punt.
@pilot1988: USB C is een prima port, maar Apple moet eens leren dat verschillende standards naast elkaar kunnen leven, zeker als je het weglaten je NIKS extra oplevert.
Naast de USB C ports had prima een reguliere USB 3.0 port kunnen zitten. Had al heel wat gescheeld en levert qua gewicht of vormfactor niks nadeligs op.
Het duurt nog vele jaren eer Usb C de volledige standaard is en wellicht zal dat nooit zo zijn want er is dan weer wat anders.
Net als de 3.5mm jack, gebruik je hem niet ? Prima, hij zit niet in de weg, weegt niks en is een groot plezier voor hen die het wel gebruiken. Btw, draadloos streamen kan ook gewoon als je een audio jack hebt, Ja echt waar ……..

Het zogenaamde gewaagde gedoe van Apple, gekoppeld aan torenhoge prijzen, 0,0 gebruikers aanpassingen en de matige uitvoering hier en daar zorgen ervoor dat zelfs de Die Hard Apple fans langzamerhand het zat beginnen te worden.
Jammer dat het weer de klassieke apple/android discussie is hier.
OT dit is toch niet heel verassend, reclames hier in de US staan er bol van maar dan zitten er wel altijd onleesbare of supersnel uitgesproken disclaimers bij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).