Samsung: hou rekening met leveringsproblemen Galaxy S4

Samsung Galaxy S4
Samsung waarschuwt dat de Galaxy S4 niet aan te slepen is en dat we in de eerste weken alvast rekening moeten houden met leveringsproblemen.

Eerder schreven we dat de Zuid-Koreaanse fabrikant in de eerste maand zo’n 10 miljoen S4 exemplaren de wereld in zal sturen. Dat lijkt niet snel genoeg te gaan, want in een verklaring heeft Samsung laten weten dat door de overweldigende vraag naar de Galaxy S4, de eerste voorraden beperkt zullen zijn. In de komende weken verwacht men aan de vraag te kunnen voldoen.

In de Verenigde Staten hebben een aantal grote providers de release moeten uitstellen omdat Samsung niet op tijd kon leveren. In Nederland is de S4 vanaf 27 april verkrijgbaar, maar wat de verklaring betekent voor de Nederlandse voorraden is nog niet bekend.

Nog geen reacties

 1. Het begint meer regel dan uitzondering te worden in de high-end smartphone wereld..
  De Nokia 920, HTC One en nu ook de Samsung S4 laten allemaal op zich wachten vanwege leveringsproblemen.

  • @ardonjr: inderdaad, maar misschien is het juist een truc om telefoons te hypen. Apple heeft er wel baat bij gehad; veel mensen stonden te wachtten op de iPhone (3, 4 en 5?) maar “helaas” hebben de telco’s en shops altijd te maken met ”leveringsproblemen” en zodoende worden wachtrijen langer en langer…

   • @Vincent & @dennis: Ja dat vermoeden kreeg ik dus ook langzamerhand maar wilde het niet 1,2,3 uitspreken eigenlijk. Maar toch lijkt me die strategie niet altijd goed uitpakken. Kijk nu bijvoorbeeld naar HTC. Vandaag kwam naar buiten dat men toch de Butterfly naar Nederland gaat brengen (zie: http://www.apparata.nl/nieuws/htc-butterfly-in-mei-naar-nederland-596)
    Doordat er schaarste is (mede ook dankzij het Nokia verhaal: http://www.apparata.nl/nieuws/wordt-de-htc-one-verboden-in-nederland-542) zijn er nu serieus mensen die dan maar overwegen om in plaats van het vlaggenschip, de One, de Butterfly te kopen. Lijkt me niet heel goed voor de omzet van de One in dit geval toch?

    En voor de iPhone eenzelfde verhaal.. als men te lang wacht met bijvoorbeeld de 6 straks.. wie zegt dan niet dat mensen dan wel wachten op de 6s of zelfs overwegen om over te stappen naar een vlaggenschip van een andere partij..

    • @ardonjr: Ja en nee. Als je je zinnen op een bepaald hi-end model telefoon gezet hebt, zul je daar meestal niet zo snel vanaf stappen en bereid zijn om dan toch nog maar even te wachten. Tenzij het je eigenlijk niet zoveel uitmaakt welke telefoon je koopt, maar dan zul je ook niet zo snel voor een relatief duur hi-end model kiezen lijkt me.

  • @ardonjr: Is een “trend” die ingezet is door Apple. Iedere nieuwe iPhone is in het begin niet aan te slepen. Er zijn zelfs mensen die beweren dat in het begin bewust een stukje schaarste gecreëerd wordt, waardoor het product juist nog gewilder wordt. Als dat zo zou zijn, kun je je met zoveel concurrentie afvragen of dat altijd de beste strategie is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *