Samsung kondigt Galaxy A8 en A8+ aan

Galaxy A8
Zo vlak voor kerst komt Samsung nog met twee nieuwe smartphones.

De verwachting was dat Samsung de nieuwe toestellen volgend jaar zou aankondigen, maar zo vlak voor de jaarwisseling komt het bedrijf met de nieuwe Galaxy A8 en A8+. De smartphones komen met een aantal belangrijke vernieuwingen. Zo brengt Samsung Gear VR naar de toestellen. Daarnaast zijn de A8 en A8+ de eerste Samsung-smartphones met een dubbele front-camera. Tevens brengt het merk de Infinity Display-technologie naar de twee smartphones.

De A-serie begeeft zich onder de S-serie in de Galaxy-lijn. Dit betekent prima prestaties, maar niet zo baanbrekend als bijvoorbeeld de Galaxy S8. De Galaxy A8 komt met een 1080×2220 Full HD Super AMOLED scherm en is 5.6-inch groot. De A8+ is met 6-inch iets groter qua formaat. De A8 komt met 4 GB RAM geheugen, de A8+ is er ook met 6 GB RAM geheugen. Beide toestellen komen met 32 of 64 GB opslag en dat is uit te breiden met een microSD-kaartje. Foto’s maken gaat met een 16-megapixel camera achter. De attractie van de nieuwe A8 en A8+ is de dubbele 16 en 8 megapixel front-cam. De Galaxy A8 heeft een batterij met een capaciteit van 3.000 mAh. De Galaxy A8+ beschikt over een 3.500 mAh accu.

De nieuwe Galaxy A8 en A8+ zijn vanaf januari verkrijgbaar en komen in vier kleuren (Black, Orchid Grey, Gold en Blue) beschikbaar. De Galaxy A8 is er vanaf 499 euro. Prijzen van de andere varianten worden in een later stadium bekendgemaakt.

Galaxy A8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *