Samsung koopt Apple Pay-concurrent Looppay

Looppay
Betalen met je smartphone is niet langer beperkt tot Apple’s betaaldienst Apple Pay. Ook Samsung mengt zich in de strijd voor je digitale portemonnee.

Er waren al langer geruchten over deze overname, maar nu is het pas officieel. Voor welk bedrag Samsung Looppay heeft ingelijfd is niet bekend. Omdat Looppay nauw samen gaat werken met Samsungs mobiele divisie, kunnen we er voorzichtig van uitgaan dat we de techniek tegenkomen in toekomstige toestellen van het bedrijf.

Smartphone case
Op het moment werkt de Looppay techniek alleen via speciale smartphone cases. Door via een speciale app je betaalkaart-informatie door te geven aan de chip in de case (die je er gemakkelijk uit kunt schuiven), kun je moeiteloos met je telefoon betalen door hem in de buurt van bestaande kaartlezers te houden.

Dit betekent dus dat winkeleigenaren in de meeste gevallen geen apart kastje aan hoeven te schaffen om Looppay te ondersteunen. Als Samsung volgens de geruchten deze betaaltechniek in hun nieuwe Galaxy S6 verwerkt, heeft het op dat gebied dus een voorsprong op Apple Pay, dat wel speciale kastjes vereist.

[gv data=”bw1l149Rb1k”][/gv]

Eén reactie

  1. Doordat Apple Pay gebruikmaakt van een nfc-chip, hoeven winkeliers geen nieuwe systemen te installeren: in de afgelopen jaren zijn al op grote schaal betaalpunten op basis van nfc uitgerold.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *