Samsung krijgt een nieuw hoofd Mobile Design Team

Samsung krijgt een nieuw hoofd Mobile Design Team
Na langdurige kritiek op het ontwerp van de Samsung Galaxy telefoons heeft Chang Dong-hoon zijn taken neergelegd.

Het hoofd van het Mobile Design Team zal dan ook worden vervangen door de vice-president van hetzelfde team Lee Min-Hyuk. Chang Dong-hoon zal wel betrokken blijven bij Samsung, zo zou hij nu de verantwoording krijgen over de gehele design strategie van Samsung.

Het design van de Galaxy telefoons ligt natuurlijk al langer onder vuur. Niet alleen door de gebruikers maar ook door Apple die het bedrijf zelfs aanklaagde vanwege het ‘gestolen‘ ontwerp. De gebruikers klagen vooral over het gebruik van de goedkope materialen zoals de plastic cover aan de achterzijde. Zo is het ontwerp van de Galaxy sinds de S3 niet veel veranderd.

De 42 jaar oude Lee Min-hyuk is al geruime tijd aan Samsung verbonden en is volgens ingewijden zelfs de hoofdontwerper van de S5. Of en hoe de ontwerpen van de telefoons gaan veranderen is niet bekend.

3 reacties

  1. Tja, een zo groot mogelijk display in een zo plat mogelijke verpakking. Dat beperkt de mogelijkheden voor het design natuurlijk gigantisch. Ronde of vierkante hoeken en knoppen en de kleur, dan ben je er wel zo ongeveer. In feite lijken alle full-screen smartphones op elkaar.

    • @dondeboer: De S5 is geen lelijk toestel, alvast mooier dan de wel erg plastic voorgangers, hij zou gewoon veel mooier zijn en meer premium aanvoelen als de “metalen” rand ook echt van metaal was. Voor dat geld mag dat wel.

  2. Wat een logica, hoofd mobile design team een nieuwe taak als verantwoordelijke over de gehele design strategie toewijzen. Lijkt mij dat dit bericht er alleen maar is om weer even dat arme Apple aan te halen.

    Hoe moeten andere merken dan hun smartphones vormgeven? Rond? Als een piramide? Een rechthoek is gewoon een basale vorm van dit soort apparaten, al in gebruik sinds de eerste echte mobieltjes, net zoals bij laptops en tablets. Apple heeft de rechthoek niet uitgevonden, wat hebben ze eigenlijk wel uitgevonden? Is alleen maar opkopen en plakken die firma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *