‘Samsung lanceert dit jaar nog opvouwbare smartphone’

Opvouwbare Samsung smartphone in 2018
Zet Samsung de nieuwe trend?

We hebben er de afgelopen jaren veel over geschreven, maar een echte concreet voorbeeld is lang uitgebleven van de opvouwbare smartphone. Vorig jaar presenteerde ZTE met haar inklapbare toestel een voorproefje van wat er zoal mogelijk is, maar er zit zeker nog rek in de technologie. Een van de fabrikanten die misschien wel zal zorgen voor dé nieuwe trend is Samsung.

Volgens ETNews is het bedrijf namelijk van plan om eind december óf begin 2019 haar eerste opvouwbare smartphone in de winkels te leggen. Een unieke gebeurtenis, want écht opvouwbare toestellen zijn er nog niet. Aangezien ETNews wel vaker aan het rechte eind zit, lijken we hier niet te maken te hebben met een extreem vroege 1 april grap.

Het toestel zelf zou over een 7,3 inch OLED-scherm beschikken. Volledig uitgeklapt heeft het scherm meer weg van een tablet, maar dankzij de mogelijkheid om het scherm dubbel te vouwen, is het toestel makkelijker in een hand te houden.

Het is de bedoeling dat de smartphone in de uitgeklapte stand geen zwarte lijn toont. Erg goedkoop is deze technologie zeker niet. Wil je het toestel in huis halen, dan is de adviesprijs van de Galaxy Note 8 van 999 euro hoogstwaarschijnlijk niet genoeg. Dat de opvouwbare Samsung smartphone een vervanger van de S-serie wordt, lijkt dan ook uitgesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *