Samsung Mobile doet het goed in Europa en dit is waarom

Samsung Mobile doet het goed in Europa en dit is waarom
De Koreanen zijn lekker bezig.

Als er één merk is met een scala aan smartphones dan is dat Samsung wel. Het merk is vertegenwoordigd op alle vlakken. Van goedkope instap-smartphones van zo’n 150 euro tot de high-end modellen die meer dan 1.000 euro kosten.

Juist in dat goedkope segment maakt het merk stappen en dit ziet Samsung terug in de cijfers. Volgens onderzoeksbureau Canalys had Samsung in het tweede kwartaal van dit jaar een marktaandeel van meer dan 40 procent in handen als het gaat om smartphones. Een sterke stijging in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden. Toen was er nog sprake van een marktaandeel van 34 procent. De goedkopere toestellen zoals de Galaxy A50, de Galay A40 en de Galaxy A20e van het merk doen het goed. Ze behoren samen met de Xiaomi Redmi Note 7 en de iPhone XR tot de populairste smartphones van Europa en dat heeft Samsung goed voor elkaar. Apple trouwens ook, want de iPhone XR is toch een stuk duurder.

Achterover leunen is er niet bij voor Samsung. De techgigant voelt de hete adem van opkomende merken uit China. Onder andere Xioami, we noemden ze net al even, maar ook OPPO en Honor zijn actief in het goedkopere segment. Het is dus nog maar de vraag of Samsung deze sterke positie gaat weten te behouden.

Lees ook: Samsung kondigt 108 MP camerasensor aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *