‘Samsung moet ook oude toestellen updaten’

Galaxy S7 Pink Gold
Samsung laat consumenten in de steek. Vindt de Consumentenbond.

Waar Apple oudere toestellen nog jaren laten meedoen met updates, is het bij concurrent Samsung droevig gesteld. Soms krijgen de toestellen al na een jaar geen updates meer. Onacceptabel vindt de Consumentenbond. De Koreanen zorgen voor een onveilige situtatie op de telefoons door zo weing updates te verzorgen.

Die klacht van de Consumentenbond is niet nieuw. Vorig jaar al spande de bond een rechtszaak aan. Die verloor het, want de rechter vond dat het allemaal wel mee wil met die onveiligheid.

Vandaag maakte de Consumentenbond bekend een bodemprocedure tegen Samsung aan te spannen. Bart Combée, directeur van de Consumentenbond zegt. “Wij eisen dat Samsung minimaal 2 jaar na aankoop of 4 jaar na introductie van een toestel updates beschikbaar stelt. Daarnaast zijn we van mening dat Samsung consumenten bij de koop van een Samsung Android-toestel onvoldoende informeert over software-updates.”

Samsung heeft nog niet gereageerd op de eisen van de Consumentenbond. Android is met een straatlengte voorsprong het grootste besturingsysteem voor mobiele telefoons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *