Samsung neemt leiding in wereldwijde smartphonesales

Smartphones
Apple moet de titel weer inleveren.

In het eerste kwartaal van 2017 zijn wederom meer smartphones verkocht dan verwacht, zo meldt International Data Corporation (IDC) via BusinessWire. In totaal werden 4,3% meer toestellen verkocht dan in dezelfde periode een jaar geleden. Vooral Samsung komt positief uit de cijfers.

Hoewel Apple in het laatste kwartaal van 2016 overtuigend won in de eindeloze strijd van ‘wie verkoopt de meeste smartphones’, blijkt uit het nieuwste rapport van IDC dat Samsung die wisselbeker weer mag overnemen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verkocht 79.2 miljoen smartphones in het eerste kwartaal van 2017. Apple verkocht er ‘slechts’ 51.6 miljoen.

Marktaandeel

Opvallend is dat Samsung een jaar geleden net zoveel toestellen heeft verkocht als in het afgelopen kwartaal, terwijl Apple 0.8% meer toestellen verkocht in diezelfde perioden. De twee krachtpatsers moeten allebei een stukje marktaandeel inleveren ten gunste van de Chinese markt.

Zo had Huawei in 2016 (Q1) 8.4% van de markt in handen, en is dat nu gestegen naar 9.8%. Ook Oppo ging er op vooruit; van 5.9% naar 7.4%. Dat terwijl Samsung en Apple respectievelijk 1% en 0.5% moesten inleveren van hun (wederom respectievelijk) 23.8% en 15.4% marktaandeel.

Samsung
Samsung’s succes is volgens het onderzoek te danken aan de afgeprijsde verkoop van de Galaxy S7 en S7 edge. Ook budgettoestellen hebben bijgedragen aan Samsung’s overwinning op Apple. “Naast high end toestellen lijkt de markt langzaam te kantelen naar meer betaalbare modellen. De J-serie en de A-serie hebben beide in aanzienlijke kwantiteiten verkocht dankzij hun vlaggenschip-achtige design voor een zachtere prijs,” aldus BusinessWired.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *