Samsung nog steeds grootste telefoonfabrikant

Samsung
Ja wel, Samsung is nog steeds de grootste telefoonmaker ter wereld. Ondanks het Note 7-debacle.

Samsung heeft afgelopen kwartaal 72,5 miljoen telefoons verkocht. De Zuid-Koreanen blijven daarmee ruim de grootste op de wereldwijde smartphonemarkt. Apple, Huawei, Oppo en Vivo volgen daarna. Samsung kon de nummer 1-positie behouden door de goed verkopen van Galaxy 7 en de goedkopere toestellen.

De winst van Samsung staat wel fors onder druk. Dat is geen verrassing. De Galaxy Note 7 is de grootste mislukking van het bedrijf uit de hele historie. De mobiele divsie zag zijn winst met 96 procent kelderen naar 100 miljard won (80 miljoen euro). De omzet daalde van 26,6 naar 22,5 biljoen won (20 miljard euro). In totaal daalde de winst van Samsung met 30 procent naar 4,6 miljard dollar. Samsung had een omzet van 42 miljard dollar.

Samsung blijft positief over de toekomst. Met name de flagship-toestellen in verschillende designs en nieuwe innovaties moeten er voor zorgen dat Samsung de nummer 1 blijft. En de fabrikant zal de producten strakker controleren en zwaar inzetten op herstel van consumentenvertrouwen.

Dit wordt trouwens het nieuwste flagship. En hier nog meer specs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *