Samsung onthult Samsung Galaxy Note 10 (plus) officieel [video’s]

samsung-galaxy-note-10-plus-samsung
Door alle lekken en geruchten was de verrassing er wel af.

Na veel speculeren en het lekken van de (bijna) volledige marketingcampagne was het gisteravond zover. Vanaf 22 uur Nederlandse tijd onthulde Samsung de Samsung Galaxy Note 10 en Samsung Galaxy Note 10 Plus. Het werd door alle gelekte informatie een feest der herkenning en dat kan eigenlijk niet de bedoeling zijn.

Zo wordt het beeldscherm inderdaad een FHD+ AMOLED Infinity-O scherm van 6,3 inch voor de reguliere Note 10 en voorziet men de 10 Plus van een Quad HD+ AMOLED Infinity-O Display van 6,8 inch.
De afmeting van de reguliere Note 10 is 7,18 bij 15,1 centimeter met 7,9 mm dikte en een gewicht van 168 gram. De Note 10 plus is 77,2 bij 162,3 centimeter met 7,9 mm dikte en een gewicht van 196 gram (de 5G-versie is 2 gram zwaarder). De bijbehorende S-Pen is voor beide toestellen gelijk. Deze is 5,8 bij 4,35 centimeter met 105,08 mm dikte en een gewicht van 3,04 gram.

Een van de weinige dingen waar onduidelijkheid over was zijn de details over de camera. Deze weten we nu uiteraard ook zeker. In beide uitvoeringen beschik je over een triple-camera aan de achterzijde. Deze bestaat uit een 16MP camera met 12MP groothoeklens en 12 MP telelens aan de achterzijde. Aan de voorkant voorzag men beide toestellen van een 10MP selfiecamera. Het enige verschil tussen beide versies is dat je bij de Note 10 Plus aan de achterzijde een vierde camera hebt, de VGA DepthVision Camera.
Aangezien Samsung in het ronkende persbericht claimt dat je een professionele fotostudio op zak hebt krijg je de beschikking over veel technische hulpmiddelen, want de specificaties van de camera zelf zijn niet bijzonder, terwijl dit wel verwacht werd.

De Samsung Galaxy Note 10 (tekst gaat verder na de afbeelding):
samsung-galaxy-note-10-aura-zwart

Ook de 7nm 64-bit Octa-core processor is voor beide toestellen hetzelfde. Wel zijn de geheugenopties duidelijk verschillend. Bij de reguliere Note 10 beschik je over 8GB RAM werkgeheugen met 256 GB ROM opslagcapaciteit. Voor de 5G-variant is het werkgeheugen verhoogd naar 12 GB. De Note 10 Plus biedt alleen een werkgeheugen van 12 GB RAM, daar heb je echter de keus uit 256 GB of 512 GB ROM opslag. Bovendien kun je het geheugen van de Note 10 Plus met een microSD-kaart uitbreiden naar 1 TB, terwijl de gewone note geen uitbreidingsmogelijkheden heeft. Beide varianten combineren hun technische specificaties met Android 9 Pie.

Verder blijkt de 3,5 mm Jack aansluiting inderdaad gesneuveld.

De Samsung Galaxy Note 10 Plus (tekst gaat verder na de afbeelding):
samsung-galaxy-note-10-plus-aura-glow

Al met al valt de release een beetje tegen. Het persbericht is bijzonder lovend en belooft een ‘alles-in-een’ oplossing die tegelijk een fotostudio, gaming studio en meer biedt, maar de specificaties wijzen daar niet op. De eerste reacties zijn dan ook niet mals.

Als je toch de laatste Galaxy Note 10 (Plus) wilt hebben kan dat natuurlijk. De toestellen zijn vanaf 23 augustus beschikbaar. De Galaxy Note 10 (8GB RAM/256GB ROM) is te koop vanaf €949,-. De Note Plus kost, afhankelijk van het geheugen waar je voor kiest, € 1.099,- of € 1.199,-. Wanneer je vanaf vandaag in de voorverkoop bestelt en een oud toestel inruilt krijg je tijdelijk € 100,- extra inruilwaarde.

Uiteraard gaf Samsung direct twee presentatievideo’s vrij.
[gv data=”CYA_XAMfRfo”][/gv]

[gv data=”jSsbnMw6xAM”][/gv]

Ook kan je Galaxy Unpacked terugkijken.

[gv data=”iYCr4TPE0sc”][/gv]

samsung-galaxy-note-10-plus-samsung

7 reacties

 1. Geen verassing meer en sterker nog ik vond het zelfs tegenvallen.
  Enige positieve vond ik de serieuze Micrsoft partnership. Dat is een grote speler en als die je smartphones verkopen via de MS store dan ben je goed bezig.
  Integratie met windows is straks vollop en kan geen kwaad.

  Maar nogmaals, de hardware zelf viel mij tegen en de N10 (de kleinere versie dus) mag de naam Note niet eens dragen, wat een mislukking dat ding, zeker voor dat geld en vraag me af waar ze mee bezig zijn.

 2. “De bijbehorende S-Pen is voor beide toestellen gelijk. Deze is 5,8 bij 4,35 centimeter met 105,08 mm dikte en een gewicht van 3,04 gram.”

  Hier klopt iets niet.
  Een pen van ruim 10cm dik lijkt me wat lomp.

 3. Moord en brand toen de 3.5 jack werd weggehaald bij iphone. Nu 1 zinnetje in artikel … niet 1 comment die het benoemd. En als klap op de vuurpijl …. zie link

  Geweldige mensheid 🙂

  idownloadblog.com/2019/08/08/samsung-apple-headphone-jack-videos/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *