Samsung ontwikkelt beestachtig grote smartphone-accu

Stevig
Zat hij maar in de nieuwste Galaxy Note 10-reeks…

Hoewel we tegenwoordig zo’n beetje overal toegang hebben tot een stopcontact, is het ritueel van de smartphone aan de lader hangen nog steeds een klein heuveltje waar je dagelijks overheen moet. Als het aan Samsung ligt moeten smartphones weer ouderwets lang mee gaan (want ja, smartphone-accu’s gaan steeds minder lang mee) en dat probeert de elektronicagigant te bereiken met een gigantische accu.

Het Zuid-Koreaanse merk is namelijk aan het knutselen aan een gigantische 6000mAh batterij, zo meldt GalaxyClub op basis van een lek. Dat is een van de grotere batterijen die we tegenwoordig in smartphones tegenkomen. Zo heeft de gamesmartphone Nubia Red Magic 3 een 5000mAh batterij terwijl de over-de-top Asus ROG Phone II een vergelijkbare 6000mAh accu bevat.

Kortom, Samsung is ook aan het werken aan een gigantische accu, maar niet voor high-end gamingsmartphones voor prijzen waar je van achterover valt. Op basis van de productcode, EB-BM207ABY, mogen we ervan uitgaan dat de accu in eerste instantie ontwikkeld wordt voor de Galaxy M20S. Deze opgepimpte versie van de Galaxy M20 is een solide mid-ranger en een spotgoedkope smartphone met zo’n grote accu is een traktatie voor iedereen die vooral een goedkope smartphone wil die gewoon lekker lang mee gaat.

Stevig

Of de 6000mAh batterij ook overwaait naar high-end smartphones of toestellen die betrouwbaar in Nederland uitkomen is niet duidelijk. Het zou in elk geval geen slecht idee zijn om de Galaxy Note 11 een extra zetje te geven want de huidige generatie phablets van Samsung is een beetje teleurstellend.

Lees ook: Samsung onthult Samsung Galaxy Note 10 (plus) officieel [video’s]

Eén reactie

  1. Er zijn plenty telefoons te vinden in de bekende Chinese webshops die 10.000 tot 14.000 mAh accucapaciteit bieden. Je moet dan wel accepteren dat de telefoon ruim twee keer zo dik is als de meeste gangbare modellen en het zijn vaak merken die niet voorop lopen in software support, maar daar staat tegenover dat ze ook zelden méér hoeven te kosten dan 250-300 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *