Samsung presenteert gebogen UHD TV


Samsung buigt doorrr! In Las Vegas tonen de Koreanen de eerste Curved Ultra High Definition (UHD) TV’s ter wereld.

Een bioscoopbeleving, zo noemt Samsung de gebogen schermen in de line-up voor 2014. Het zou zorgen voor een breder blikveld en een panoramisch effect. Het gebogen design is bovendien goed voor verbeterde kijkhoeken vanuit verschillende kijkposities, aldus Samsung. Door de 4K-rsolutie heeft het scherm 11 miljoen pixels.

PurColor

Samsung heeft de Curved TV’s een curve met een straal van 4,2 meter gegeven. Deze curve geeft de beste beeldkwaliteit op de gangbare kijkafstand van 3 tot 4 meter. Volgens Samsung worden de kleuren en detaillering versterkt door Samsungs Auto Depth Enhancer. Dit algoritme past automatisch beeldcontrasten aan op de Curved TV’s van Samsung, zodat je als kijker een grotere dieptesensatie ervaart die lijkt op 3D beelden, zόnder dat je een 3D bril hoeft te gebruiken. Door de PurColor technologie worden kleuren versterkt en schaduwen preciezer weergegeven. Het aantal kleurschakeringen is verhoogd met een factor zeven voor nog meer details en kleurexpressie (U8500 Serie).

Smart Experience

Smart TV’s van Samsung beschikken over de nieuwe Multi-Link feature. Hierbij kun je multitasken door het scherm te splitsen en gerelateerde content op te roepen. Bijvoorbeeld live TV aan de ene kant, en een scherm om te surfen naar gerelateerde content, YouTube-filmpjes en andere informatie aan de andere zijde. Op de nieuwe U8500 serie van Samsung kun je het grote scherm onderverdelen in vier schermen.

Wat de Samsung 105 inch Curved UHD TV gaat kosten, en wanneer ‘ie in Nederland arriveert, is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *