Samsung Smart Bike maakt gebruik van freakin’ lasers

Samsung Smart Bike
Samsung is van veel markten thuis, maar in de tweewielerwereld is de aanwezigheid van de Zuid-Koreaanse technologiegrootmacht nog beperkt. Nóg wel.

De Samsung Smart Bike is ontworpen op de Samsung Maestros Academy, een leerschool waar experts samenkomen met jong talent om verschillende producten te realiseren. De Smart Bike is verzonnen door maestro Giovanni Pelizzoli, een Italiaanse frame-ontwerper, en de student Alice Biotti. Ze bouwden een aluminium frame met opvallend gebogen buizen. Dit werd gedaan om trillingen maximaal op te kunnen vangen, wat moet resulteren in een prettiger rijgedrag.

Maar het draait vooral om de smart-componenten in de fiets. Centraal staat een Samsung-telefoon, geplaatst in een magnetische houder op het stuur. Hiermee kunnen verschillende functies worden aangestuurd, zoals de camera onder het zadel die als achteruitkijkcamera fungeert en op het display van de telefoon toont wat er achter de fiets gebeurt.

Samsung Smart Bike

In het frame zijn ook vier lasers verwerkt. Niet om als verlichting te dienen – het is immers geen Audi of BMW – maar om rijstroken om de fiets heen te projecteren. Iets dat de veiligheid ten goede zou moeten komen (al zouden wij nog graag een extra lampje op de fiets klikken).

De ingebouwde GPS-module laat je ook routes uitstippelen op de telefoon, je kunt ze ook delen via social media. De Samsung Smart Bike heeft daarnaast een ingebouwde WiFi-module, evenals een kleine accu. Of Samsung dit ook in productie gaat nemen? Die kans achten we klein, maar mocht je hem graag zelf even willen zien; hij wordt gepresenteerd op de 2014 Milan Design Week.
[gv data=”FrMjdbXX6g0″][/gv]

Nog geen reacties

  1. Op zich zijn die lasers naast de fiets niet gek. Mijn auto reageert op wegbelijning en voorkomt dat ik er onbewust overheen rij. Zou dit hierbij ook werken? Een veilig idee!

  2. Op zich zijn die lasers naast de fiets niet gek. Mijn auto reageert op wegbelijning en voorkomt dat ik er onbewust overheen rij. Zou dit hierbij ook werken? Een veilig idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *