Samsung telefoon met scherm aan de zijkant komt in 2014

Samsung Youm beeldscherm
Een telefoon met een gebogen scherm is leuk, maar op dit moment niet heel veel meer dan een stylistische gimmick. Volgend jaar wil Samsung echter een telefoon lanceren waarbij het scherm doorloopt in de zijkanten en waarbij specifieke informatie op die plek wordt getoond.

Waarom dat handig is? Zo kan je bijvoorbeeld notificaties of andere meldingen aan de zijkant van de telefoon laten zien. Je flipcover kan dan gewoon erop blijven of je kan je telefoon met het scherm omlaag op je bureau laten liggen.

Meerdere bronnen hebben inmiddels aan Bloomberg bevestigd dat een telefoon met deze technologie volgend jaar op de markt komt. Waarschijnlijk pas in de tweede helft van 2014. Het lijkt daarmee dus uitgesloten dat we dit gaan zien op de Galaxy S5 of Galaxy F, want die komen in de eerst helft van 2014.

Het is wel mogelijk dat we deze doorontwikkeling van de zogenaamde Youm-technologie gebruikt zien worden voor de Galaxy Note 4. De Galaxy Round is momenteel de eerste telefoon die gebruik maakt van de Youm-technologie van Samsung.

Tijdens CES, begin dit jaar, liet Samsung al een voorproefje zien van een telefoon met een dergelijk gebogen scherm.

[gv data=”2pcJh3yi7ZU”][/gv]

Samsung Youm scherm patent

Samsung Youm scherm patent

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *