Samsung TV’s krijgen een trucje genaamd HDR10+ Adaptive

Samsung TV's krijgen een trucje genaamd HDR10+ Adaptive

Een adaptieve vorm van HDR10+ genaamd Adaptive zodat televisie kijken onder alle omstandigheden een feestje wordt.

Als jij overdag een film gaat kijken op je prachtige OLED TV is de ervaring lang niet zo goed als dezelfde film in de avond kijken. Het helpt om de gordijnen dicht te doen, maar overdag met de gordijnen dicht zitten is ook zo wat. Samsung heeft daar iets slims op bedacht in vorm van HDR10+ Adaptive.

Met deze technologie past de TV zich zelfstandig aan naar de omstandigheden in de ruimte. Of het nu heel licht of juist heel donker is. De lichtsensor van de televisie is de hardware in dit verhaal die het werk doet om de software aan te sturen. Deze nieuwe innovatie van Samsung is nu aangekondigd, dus het is nog even wachten op de eerste televisies met deze techniek aan boord.

Samsung HDR10+ Adaptive

De verwachting is dat de Samsung 4K TV’s van 2021 uitgerust zullen worden met de nieuwe vorm van HDR. Zo kun je straks ook gewoon overdag in sublieme kwaliteit naar een film of serie kijken, hoe de lichtomstandigheden in de ruimte ook zijn. Let wel, de serie of film moet HDR10+ wel ondersteunen. Anders werkt het natuurlijk niet. Vaak geven streamingdiensten aan of content ondersteuning heeft voor de technologie of niet. En anders even simpelweg op Google zoeken, dan kom je er ook wel uit.

Nog geen reacties

 1. “OLED” heeft in feite niks met dit verhaal te maken; het lost immers niet het “probleem” op wat hier geschetst wordt. (overdag gordijnen dicht)

  Het klopt inderdaad dat de helderheid van OLEDs overdag wat minder is maar daar hebben de Samsungs geen last van, die verkopen namelijk o.a. QLED tv’s (LCD dus en geen OLED) en die hebben dat probleem sowieso niet.

  Waarom ze dan wel met HDR10+ Adaptive komen? Om, op basis van de gemeten omgevingslicht, de beeldweergave te optimaliseren. Dus bijvoorbeeld juist ’s avonds o.a. de helderheid automatisch naar beneden te schroeven en waarschijnlijk “eye comfort” aan te zetten, indien gewenst.

 2. Welke serie of film ondersteund HDR10+?
  Samsung eigen (gratis) standaard wordt weinig tot niks ondersteund met deze Dolby vision variant.
  Dolby vision daar in tegen wordt nu (nog) bij een heleboel series en films toegepast.
  Wie het uiteindelijk gaat “winnen” weten we nu nog niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *