Samsung verliest z’n scherpe randjes

samsung galaxy s8
Je kon er op wachten…

Nee, dit gaat niet over ontploffende Samsung Galaxy S7-toestellen. Daar hebben we genoeg over geschreven. We gaan het nu weer hebben over de toekomst. Over mooie nieuwe toestellen, zoals bijvoorbeeld de Galaxy S8. Volgens de goed ingevoerde website The Investor is de kans groot dat dit flagship een scherm zonder randen krijgt.

Hun, maar dat had Samsung toch al. Niet voor niets heet dat toestel de Samsung Galaxy S7 Edge. Bij deze smartphoneschermen gaat het beeldscherm tot de zijkant maar aan de boven- en onderkant zitten nog schermranden. Op een de beeldschermbeurs iMiD 2016 demonstreerde een technicus van Samsung hoe zij beeldschermen zonder randen kunnen fabriceren.

Op de iMid 2016 werd conceptafdeeling van de Galaxy S7 Edge getoond. Op dat toestel was de thuisknop onder het scherm verwerkt. Ook alle sensoren en onderdelen zijn onder het scherm zijn verwerkt.

Randloze telefoons zijn de nieuwste trend. Vorige week maakte Xiaomi al bekend te werken aan een toestel zonder randen. Flexibele schermen zijn de andere trend.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *