‘Samsung vermijdt notch, plaatst camera achter scherm’

Boem
Wat een vernieuwing zou dit zijn.

Het jaar 2018 gaat waarschijnlijk de boeken in als een ‘overgangsjaar’ wat betreft de smartphonemarkt. Met overgang doelen we natuurlijk op de ‘notch’ of ‘inkeping’. Dit vaak foeilelijke aspect van een smartphone zorgt voor relatief meer scherm, maar valt bij lang niet alle consumenten in de smaak. Ook Samsung herkent zich hierin en gaat er niet aan beginnen.

In plaats daarvan maakt de smartphonefabrikant de toestelranden van haar smartphones zo klein mogelijk, zonder dat daar een inkeping aan te pas komt. De volgende stap is echter het verwijderen van componenten uit deze rand om hem verder te verkleinen. Samsung Display werkt eraan om de sensoren aan de voorkant achter het scherm passend te krijgen.

Deze informatie is afkomstig van ‘leaker’ Ice Universe, een Twitter-account waar al meerdere scoops zijn bekendgemaakt. De foto van Ice is gemaakt tijdens een besloten sessie van Samsung Display. Het onthulde verschillende sensorintegraties waar aan gewerkt wordt.

In totaal zijn er vier sensortechnieken die achter het scherm verwerkt worden op termijn. De meest belangrijke is de camerasensor. Een andere interessante technologie is de vingerafdrukscanner onder het scherm. Al met al genoeg technologie om ons op te verheugen.

5 reacties

  1. Als je de notch nu gewoon weghaalt. Shur er zit dan een klein camera’tje en een gleufje in je scherm. Valt minder op dan de notch. Nooit begrepen waarom dit niet wordt gedaan.

  2. Apple heeft al jaren een patent met vele miniscule gaatjes in het display waardoor de camera achter scherm genoeg te zien krijgt om te gebruiken.

    Zooets zal ut wel worden denk ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *