Samsung ziet het licht: Galaxy S6 komt met minder bloatware

Samsung ziet het licht: Galaxy S6 komt met minder bloatware
Het volgende vlaggenschip van Samsung wordt minder volgepropt met bloatware.

Samsung heeft er al enige jaren een handje van om hun toestellen te leveren met veel eigen software. Iets dat al snel de term ‘bloatware’ kreeg, omdat het naar verhouding veel ruimte inneemt, je het niet gemakkelijk kunt verwijderen, en de apps in feite weinig gebruikt worden.

Maar bloatware is niet meer van deze tijd, zo vindt ook Samsung. Volgens het doorgaans goed ingelichte Sammobile wordt de nieuwe versie van Samsungs Touchwiz-interface – een schil die over Android wordt gelegd – flink afgeslankt. Losse Samsung-apps worden bovendien grotendeels als download aangeboden, in plaats van standaard meegeleverd te worden. De apps blijven dus bestaan, maar worden optioneel.

De vraag is nu hoever Samsung hierin gaat. We verwachten dat veel gehypte apps als S-Health wel standaard geleverd worden, samen met toestelspecifieke software, maar het gros zal verdwijnen van de telefoons.

9 reacties

    • @Jantje_555: Dergelijke “innovaties” zouden de telefoon alleen maar onnodig zwaar, onnodig groot maar vooral ook onnodig duur maken. Ik zou liever zien dat ze focussen op zaken waar de eindgebruiker direct wat aan heeft (bijv. betere touchregistratie, die vond ik nogal gebrekkig bij de S5) ipv de performancerace waar we al een tijdje in zitten. Ik merk qua snelheid echt geen verschil tussen de Xperia Z1 uit 2013 en de Z4 die net uit is (overigens is er wel duidelijk verschil tussen de Z1 en de Z)

    • @Jantje_555: Beetje kort door de bocht hoor. 128 GB kan je eerst en vooral van aan ( ze kunnen toch niet achterblijven bij concurrent nr 1 he… ), maar de snellere processor is maar een deel van het verhaal.

      Hun eigen Exynos processor die er hoogst waarschijnlijk in gaat komen, is niet alleen krachtiger, maar ook op een kleiner procédé vervaardigt dan bv de Snapdragon 810, wat de batterijduur ten goede komt. Ook gaat het verhaal dat de Wifi/bluetooth/GPS chip tot 80% minder gaat verbruiken dan voorheen.

      Het geheugen vergroot nog steeds, maar wordt bij elke uitvoering wederom wat zuiniger. Hetzelfde verhaal voor het scherm… Natuurlijk, zulke details zul je niet te snel lezen op Applerata.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *