Samsung’s opvouwbare smartphone zit heel slim aan elkaar

Prachtig
Het elegante design wordt bij elkaar gehouden door een nog elegantere techniek.

Het borrelt in de niche van opvouwbare smartphones. De een zegt dat het de toekomst van smartphones is terwijl de ander het als een gimmick ziet. Wat je standpunt ook is, grote merken zetten hevig in op de jonge technologie. Niet heel gek, als we de bovenstaande render mogen geloven, want de opvouwbare smartphone ziet er uitzonderlijk sexy uit.

Een nieuw patent van Samsung, aangevraagd in mei van dit jaar en eergisteren gepubliceerd, onthult wellicht meer over de aankomende opvouwbare smartphone van Samsung. Nu, de geruchtenmolen draait bij dergelijke innovaties op volle toeren en we hebben dan ook al meerdere designs voorbij zien komen. Ook bij de ‘onthulling’ bleef een hoop informatie gehuld in mysterie.

Het nieuwste patent toont misschien wel de meest innovatieve manier om een opvouwbare smartphone te tackelen. Ja, een groot flexibel scherm is een oplossing, maar op die manier bereik je moeilijk een werkelijk ‘platte’ smartphone als hij dubbel gevouwen is. Dat bleek al uit het toestel dat wanhopig de eerste wilde zijn: de spuuglelijke FlexPai.

Samsung lijkt het anders aan te gaan pakken. Het patent suggereert namelijk een met magneten aan elkaar bevestigd duo van schermen. Opengevouwen is het inderdaad een tablet (helaas met een kleine naad ertussen) maar wanneer dubbelgevouwen is hij ten minste écht dubbel gevouwen. Het ziet er uit als een elegante, daadkrachtige oplossing voor een probleem van een technologie die nog in de kinderschoenen staat. Het lijkt me niet dat je de schermen dan los van elkaar kunt gebruiken; ze complementeren elkaars functies en applicaties. Hoe het magneten-systeem dan precies werkt, is nog niet bekend.

Of het hier om de aankomende opvouwbare smartphone van Samsung gaat of een opvolgend model, is niet helemaal duidelijk. Wat de insteek ook gaat zijn, in februari van volgend jaar komt de Zuid-Koreaanse tech-gigant met nieuwe informatie over de opvouwbare smartphone.

UPDATE 20 feb 2019: de Galaxy Fold is officieel!

Render via @LetsGoDigital

Eén reactie

  1. als het scherm van m’n smartphone niet groot genoeg is stream ik deze toch naar pc/tablet of TV? lijkt mij nog altijd de beste oplossing. Onderweg fijn compact. En op het werk of thuis streamen naar een groter scherm, eventueel met een groot toetsenbord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *