Sancties versoepeld: Huawei Mate X komt in september [video]

Auteur: , Geen reacties
huawei-mate-x-aangekondigd

Microsoft bevestigt dat Huawei updates en support blijven krijgen.

Er lijkt wat ruimte te komen in de eerder aangekondigde sancties voor Huawei. Vorige week bevestigde de telefoongigant al dat Google, Intel en Microsoft de updates en support blijven verzorgen. Inmiddels hebben Microsoft en Intel die bewering bevestigd.

Klaarblijkelijk geeft dit Huawei (weer wat meer) vertrouwen. Vincent Pang, verantwoordelijk voor de West-Europese markt bij Huawei kondigde namelijk aan dat de opvouwbare Huawei Mate X na eerder uitstel uiterlijk in september verkrijgbaar is, maar wellicht al eerder. Uiteraard had het uitstel niets te maken met de sancties of technische problemen. De heer Pang constateerde dat de markt nog niet klaar was voor de smartphone omdat deze geschikt is voor 5G en dat nog beperkt geleverd wordt. Pang stelt dat er in China dan een robuust 5G-netwerk beschikbaar zou zijn.

Overigens is het nog de vraag of de Huawei Mate X dan ook in Nederland verkrijgbaar is. Pang geeft namelijk aan dat de lancering plaats zal vinden in elk land waar 5G beschikbaar is, met uitzondering van Amerika. Nu doet Nederland wel testen met 5G, maar het is nog niet beschikbaar voor het grote publiek.

Pang vertelt over het toestel zelf dat de hardware niet veel gewijzigd is van hun presentatie tijdens het WMC 2019. Het bedrijf is vooral veel bezig geweest met software die ervoor moet zorgen dat de Apps zowel in ingevouwen als uitgevouwen stand full-screen beeld kunnen weergeven. Op de vraag hoe Huawei verwacht de problemen van Samsung te voorkomen wilde hij niet inhoudelijk reageren omdat dit bedrijfsgeheim is. Wel gaf hij aan dat men het maximale gedaan had om een dergelijk scenario te voorkomen. Hij verwacht dan ook niet dat een dergelijk probleem een Hauwei-probleem zal worden.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).