Saudi-Arabië investeert 1 miljard in ruimtetoerismebedrijf

Virgin Galactic
Zou jij een bezoekje nemen aan dit futuristisch optrekje?

Dat Saudi-Arabië geld heeft, mag iedereen weten. Het kan niet gek genoeg in het rijke oliestaatje. In plaats van vrouwenrechten steekt het land liever geld en moeite in dikke torens, speciale taxidiensten en het verbieden van Pokémon GO. In samenwerking met Richard Branson’s Virgin heeft het met haar oliedollars een nieuw ruimtevaartbedrijf opgezet.

Het land investeert in maar liefst drie projecten van de Virgin Group. Centraal staat de Virgin Galactic, dat een joekel van een ruimtevaartuig aan het ontwikkelen is genaamd de VSS Unity. Dit monster moet in de toekomst reisjes verzorgen voor toeristen die in een suborbitale baan om de aarde willen reizen.

Als tweede steekt Saudi-Arabië geld in The Spaceship Company, een dochterbedrijf van Branson’s bedrijf dat het vliegende gevaarte ook echt gaat bouwen. Het laatste bedrijf waarin al het benzinegeld wordt gestoken, is Virgin Orbit. Deze onderneming werd eerder dit jaar opgezet om kleine satellieten van bedrijven de ruimte in te schieten.

Virgin-oprichter Branson is in zijn nopjes met de investering. Op zijn website meldt de zakenman dat het voor hen nu onder andere mogelijk is om de volgende generatie van menselijke ruimtevaart te ontwikkelen. Buiten een brute concepttekening is er echter nog weinig bekend over de projecten van Virgin Galactic.

Virgin Galactic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *