Saudi’s steken $3,5 miljard (!) in Uber

Uber
Nog niet zo lang geleden stak Apple een fortuin in de concurrent.

Met het geld, dat afkomstig is uit het Public Investment Fund, moet expansie in het Midden Oosten mogelijk worden, zo is de bedoeling. Tegelijkertijd wordt er daar in eerste instantie maar 250 miljoen geïnvesteerd. Momenteel zijn 80% van de Saudi-Arabische gebruikers van Uber vrouwen, want die mogen daar niet zelf rijden. De nieuwe investeerders schatten de waarde van Uber op 62,5 miljard.

Eerder werd door Apple al een miljard geïnvesteerd in Didi Chuxing. General Motors stak een half miljard in het Amerikaanse Lyft. Toyota sloot een strategische overeenkomst met Uber, waarbij Uber-chauffeurs goedkoper de Japanse autos kunnen leasen, en Volkswagen stak 300 miljoen in Israëlische Uber-concurrent Gett. De markt is dus volop in beweging.

Nog geen reacties

  1. Tijd voor de wetgever om ons te beschermen tegen dit soort bedrijven.

    Uber streeft net als facebook naar een monopolie-positie, ontwijkt belasting, en verhinderd door actief in te spelen en gebruik te maken van het netwerk-effect ook de opkomst van nieuwe spelers.

    Nu reguleert de overheid de taxi-markt, de kosten daarvan zijn hoog, maar zijn ongetwijfeld lager dan wanneer Uber haar monopoliepositie heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *