Saudische Prins gebruikt vliegtuig voor z’n vogels

Zouden de valken het vliegtuig in de lucht houden?
Zouden de valken het vliegtuig in de lucht houden?

Dan denk je even rustig in economy class te kunnen vliegen, maar helaas. In plaats van luidruchtige mensen zijn je medepassagiers ineens 80 valken…

Een gebruiker op Reddit postte een foto van een vliegtuig vol vogels. De foto kwam van zijn vriend, een gezagvoerder die zegt dat de eigenaar een Saudische prins is, die even 80 valken meenam.

In de Verenigde Arabische Emiraten is valkerij een populaire hobby. Het is zelfs zo populair dat vliegmaatschappijen Qatar Airways en Ethidad Airways speciale regels hebben voor het meenemen van valken.

Wie bijvoorbeeld van Qatar naar Europa reist met Qatar Airways betaalt 900 Qatari Riyals oftewel €231 voor het vervoer van een valk in economy class. Je kunt je dus voorstellen dat deze Saudische prins geld teveel heeft.

Er gebeuren trouwens wel vaker rare dingen met dieren. Deze dolfijn stierf bijvoorbeeld door een selfiestick en deze walrus doodde een man tijdens een selfie.

2 reacties

  1. Valkerij is de oudste sport ter wereld en wordt al 5000 jaar beoefend. Logisch dus dat die vogels waardevol zijn en goed worden behandeld. Wat zou een betere oplossing zijn geweest dan deze? Vogels zijn stil, licht en goed beschermd. Liever dat dan een groep zuipende Britten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *