Scan Eagle-drone nu ook inzetbaar voor justitie in Nederland

Scan Eagle drone
De nieuwe gevleugelde pottenkijker van Defensie heet de Scan Eagle en mag straks ook dienst doen voor justitie in Nederland.

De Scan Eagle bestaat al wat langer, maar mocht tot voorkort niet ingezet worden voor justitie-doeleinden. Het militaire personeel is nu nog in training om straks veilig te kunnen vliegen met de Scan Eagle. De grote drone is een aanvulling op zijn kleinere broertje, de Raven. Dit onbemande vliegtuigje weegt slechts 2 kg. De Scan Eagle is een stuk groter, weegt ongeveer 10 keer meer en kan veel langer in de lucht blijven.

De Raven blijft nog steeds in gebruik bij bijvoorbeeld observatie van grote evenementen in ons land, hennepteelt en het opsporen van verdachte personen. Voor de Scan Eagle maakt Defensie het een stukje spannender. Het ziet ernaar uit dat deze drone straks als eerste wordt ingezet bij het bestrijden van piraterij voor de kust van Somalië.

Nog geen reacties

  1. Het komt steeds vaker voor dat ik tijdens de vluchtplanning (niks bijzonders hoor, Cessna 172) weer lees op de NOTAM’s (notice to airmen) dat er weer een deel van de Veluwe is afgesloten voor het oefenen met drones.

  2. Het komt steeds vaker voor dat ik tijdens de vluchtplanning (niks bijzonders hoor, Cessna 172) weer lees op de NOTAM’s (notice to airmen) dat er weer een deel van de Veluwe is afgesloten voor het oefenen met drones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *