Scheren met een freakin’ laser. Het kan!

Scheren met een freakin' laser. Het kan!
Maak kennis met de nachtmerrie van Gillette.

Het heeft de vorm van een scheermes, je bedient hem als een scheermes, en het haalt haar van je lichaam af. Toch is dit apparaat van Skarp Technologies volledig mesvrij. Haren worden namelijk weggehaald door een aantal lasers op de plek waar normaal het mes contact maakt met de haren/huid.

Geen scheerschuim meer

Het ‘ontharen’ doen ze door laserstralen te richten op bepaalde moleculen die in ieder haartype zitten. Haar valt vervolgens als vanzelf van je gezicht, zonder een brandlucht te veroorzaken. Ook heb je geen scheerschuim nodig, moet het irritatie voorkomen en is de kans op ingegroeide haren vrijwel nul.

Klinkt veelbelovend. In ieder geval veelbelovend genoeg om op Kickstarter al 1,1 miljoen dollar in crowdfunding op te halen – ze mikten op 160 mille. Een absurd bedrag als je je bedenkt dat ze nog geen IRL demo hebben gegeven. We moeten het vooralsnog met animaties doen.

Scheren met een freakin' laser. Het kan!

Desalniettemin beloven de makers de Skarp, die waterdicht is en het een maandje uithoud op een AAA-batterij, vanaf maart 2016 te gaan leveren. Het laserscheermes kost 159 dollar.

[gv data=”xZk_Nw4M_Vk”][/gv]

4 reacties

  1. Eerst zien, dan geloven …..
    Er zijn al eeuwen allerlei manieren ontwikkeld om te scheren en het gladde scherpe mesje is nog steeds de meest effectieve.

    Als ik zie hoe tergend langzaam het permanent ontharen gaat met laser en licht kan ik me niet voorstellen dat dit ding een 100x sneller werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *