Schokkend: Bitcoin en vriendjes verliezen $ 40 miljard in megacrash

bitcoin-crash-recordverlies-cryptomunten-altcoins
Dit moet je weten over de megacrash en dit zijn de live koersen.

Gisteravond brak er een enorme paniek uit op de cryptomarkt. Na een redelijk neutrale dag verdween er plotseling in een goed uur tijd ruim $ 40 miljard uit de markt. In de onderstaande statistiek van trading view zie je exact hoe de marktkapitalisatie in elkaar klapte.

Bitcoin-vriendjes-verliezen-40-miljard

Zoals je ziet trad er daarna een beetje herstel op. Nu om 8.30 uur lijken de investeringen rond $ 215 miljoen redelijk te stabiliseren. Toch leidde deze crash tot enorme schade. Zo verloren handelaren die speculeerden op een koersstijging honderden miljoenen. Natuurlijk zijn er ook partijen die baat hadden bij deze flash crash. Zo werden 20 Bitcoin op het dieptepunt gekocht en daarna weer snel verhandeld.

Ook zagen we hoe de hash rate, oftewel de moeilijkheidsgraad van de wiskundige sommen die gebruikt worden om de blocken met Bitcoin-transacties voor de Blockchain te valideren, ineens met 40% daalde na eerder recordhoogtes bereikt te hebben. Het lijkt er dus sterk op dat er sprake is van manipulatie. Ook lijkt het erop dat sommige mensen er weet van hebben gehad omdat zij wel erg precies het dieptepunt wisten te timen.

Hoe het ook is, voorlopig zagen de kleinere beleggers tot wel 34 % van hun investering verdampen. Dit debacle is na de eerder verwachtte koerswinst rond de introductie van Bakkt, die ook niet kwam, een erg koude douche. Ook is er nog geen expert die officieel zijn handen wil branden door harde oorzaken voor deze deceptie aan te wijzen. Het is zeker dat deze crash meer mensen af zal schrikken dan zal aanmoedigen om in cryptomunten te investeren.

Uiteraard zijn er genoeg experts die willen beweren dat het echt snel beter zal gaan. Mijn persoonlijke mening is dat deze donderslag bij heldere hemel wel eens belangrijker kan zijn bij het reguliere publiek dan de mogelijkheden die Bakkt biedt.

In ieder geval zijn de live koersen, die ik om 8.35 uur vastlegde nog steeds diep rood. Het zal dan ook een bijzonder spannende dag worden voor menig Bitcoin-bezitter.

koers-bitcoin-top-5-altcoins-25-9-mega-crash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *