Scholen zetten iPads terug op iOS 6 wegens ‘beperkingen’

iOS 7 zou juist moeten helpen bij beveiliging
iOS 7 zou volgens Apple een grote stap voorwaarts moeten zijn als het op de beveiliging van de apparaten aankomt. Toch hebben verschillende scholen ervoor gekozen om het oude besturingssysteem te blijven gebruiken wegens problemen met iOS 7.

De reden hiertoe is simpel, zo zegt een school uit Colorado, Amerika. Met iOS 6 waren de aan leerlingen verstrekte apparaten voldoende beveiligd en hadden ze allerlei filters om alleen school-goedgekeurde content te kunnen bekijken. Toen de apparaten naar iOS 7 werden geupdate bleken al deze filters en beperkingen te zijn vervallen, waardoor leerlingen dus vrij spel hadden op de iPads.

Dit was uiteraard niet de bedoeling, dus besloot het IT-team snel de school’s DNS-server aan te passen zodat de update niet meer te downloaden was. Toch was het kwaad al geschied, en vele iPads moesten ingenomen worden om teruggezet te worden op het oudere iOS. Het bleek dat de profielen die aangemaakt waren niet compatibel waren met iOS 7, en dus zodra de apparaten van het beschermde schoolnetwerk af waren konden ze het hele grote boze internet bezoeken.

Het is natuurlijk aan het IT-team om dit soort dingen te controleren voordat iOS 7 uit komt. Aan de andere kant is de verwachting dat een van Apple’s eigen services blijft werken na een update niet geheel onredelijk. Zeker als je bedenkt dat Apple zulke profielen maakt precies voor deze doeleinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *