Segway werkt aan kart waar je mee kunt driften

Segway
Eindelijk werkt het technologiebedrijf aan een product waar ook ons hart sneller van gaat kloppen.

In Nederland kennen we het merk Segway vooral van het malle zelfbalancerende vervoersmiddel. Er waren daadwerkelijk babyboomers die zo’n ding kochten en er kwamen zelfs tours door steden. Helmpje op, op zo’n ding stappen en voor lul rijden maar.

Segway doet tegenwoordig zoveel meer. Vooral via crowdfunding proberen ze projecten te realiseren. Zo waren er eerder dit jaar de Drift W1 rolschaatsen. Een nieuw product wat vooral een gimmick lijkt. Voor petrolheads komt het technologiebedrijf ook met iets nieuws, het gaat om de Ninebot Electric Gokart.

Deze elektrische kart is geen product dat op zichzelf staat. Het is eigenlijk een uitbreiding van de bestaande Segway miniPRO320. De aandrijving komt van een 310Wh batterij. De topsnelheid van de kart bedraagt 24 km/u en 0-20 km/u doet het ding in twee seconden. De kart kan door middel van Bluetooth worden verbonden met een app op de smartphone. Via de app kan onder meer de actieradius en de actuele snelheid worden ingezien.

Via crowdfundingsplatform Indiegogo moet het project van de grond komen. Segway hoopte 20.000 dollar te werven voor het idee, maar dat geldbedrag is met meer dan 2000% overschreden. Inmiddels is er meer dan 400.000 dollar opgehaald. Early birds betalen 1.149 dollar voor een exemplaar. Een losse miniPRO320 kost 469 dollar. De eerste leveringen moeten in november plaatsvinden.

[gv data=”RFz5f07Y8j0″][/gv]

11 reacties

    • @pawarana: In de app werkt het prima, maar zodra er een Youtube-embed is in Google Chrome werkt het eigenlijk voor geen meter. Als je dan in de video op de knop “op Youtube” bekijken drukt, dan werkt het zonder problemen.

      Weet niet waar dat vandaan komt, denk dat Youtube ze knijpt zodat mensen de filmpjes eerder op Youtube kijken en ze daardoor meer kliks verzamelen en meer reklame verkopen.

  1. Voor petrolheads komt het technologiebedrijf ook met iets nieuws, het gaat om de Ninebot Electric Gokart.

    Er gaat niet eens petrol in.

    Lijkt me meer een ding voor kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *