Sense ID: Qualcomms antwoord op TouchID

Sense-ID-Qualcomm
Als het op betrouwbare vingerafdrukscanners aankomt, laat de iPhone Android-toestellen ver achter zich. Qualcomm wil hier verandering in brengen met hun zojuist onthulde, geavanceerde sensor.

Tijdens het Mobile World Congress, dat nu in volle gang is in Barcelona, presenteerde Qualcomm de Sense ID, een vingerafdruksensor die ultrageluid gebruikt om te checken of de juiste vinger het toestel probeert te ontgrendelen.

Vieze of natte vingers
In tegenstelling tot TouchID stelt Qualcomm dat Sense ID ook een vinger kan scannen die nat of vies is, en prima blijft werken als er glas, aluminium, roestvrij staal, saffier of plastic tussen zit. Het moet dus geen probleem zijn om de sensor in de behuizing van een smartphone of tablet te verwerken.

[gv data=”FtKKZyYbZtw”][/gv]

Omdat Sense ID gebruik zou maken van ‘3D fingerprint technologie’ zouden er bovendien nauwkeurigere scans gemaakt kunnen worden dan nu bij TouchID het geval is. Volgens Qualcomm “penetreert de sensor de buitenste huidlaag, zodat er in drie dimensies details en kenmerken van een vingerafdruk gedetecteerd kunnen worden. Zo worden randjes en zweetkliertjes ook herkent.”

Later dit jaar
Dit moet er voor zorgen dat het lastiger wordt om een vingerafdruk te kopiëren. Sense ID komt beschikbaar als losse technologie, dus reken er maar op dat we de eerste smartphones die er hun voordeel mee doen dit jaar nog tegen zullen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *