Sensoren in beha herkennen wanneer je te veel eet

Beha tegen overgewicht
Je mag één keer raden welk bedrijf dit bedacht heeft. Inderdaad, softwaregigant Microsoft is verantwoordelijk voor deze technologische doorbraak.

Engineers en ontwerpers van Microsoft Research hebben een speciale bh ontwikkeld die volgepropt is met sensoren. Het idee is dat deze bh de gemoedstoestand van de drager kan monitoren en op die manier zou overmatig eten als gevolg van stress tegengegaan kunnen worden.

“It’s mostly women who are emotional overeaters, and it turns out that a bra is perfect for measuring EKG (electrocardiogram). We tried to do the same thing for men’s underwear but it was too far away (from the heart).”

Een nadeel van het prototype was wel dat na vier uur de batterijen leeg waren en de proefpersonen een andere bh aan moesten trekken. Waarom Microsoft voor een beha gekozen heeft is niet helemaal duidelijk, vooral omdat de bedenkers zeggen dat er ook prima sensoren bij je voet geplaatst kunnen worden.

De bh communiceerde zowel met de computers van de onderzoekers als met de smartphone van de vrouwen. Op hun telefoon kregen ze dan een seintje als ze te emotioneel waren. (via: mashable.com)

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *