Sexting tussen jongeren steeds vaker illegaal in de VS

Sexting
De Nederlandse jeugd schijnt er amper aan te doen, maar sexting is dus het versturen van seksueel getinte berichten, foto’s of video’s, meestal via je mobiele telefoon. In de Verenigde Staten is sexting tussen een volwassene en een minderjarige strafbaar, maar ook sexting tussen jongeren onderling wordt in steeds meer staten een illegaal vergrijp.

De staat West Virginia is één van de staten die onlangs een wet heeft aangenomen die sexting tussen minderjarigen strafbaar stelt. Tegelijkertijd wordt er een programma gestart dat jongeren voorlichting geeft over de risico’s van sexting. In de staat New Jersey gaat men nog veel verder. Daar kunnen jongeren die zich schuldig maken aan sexting zelfs worden geregistreerd als zedendelinquent.

Op zich kijk ik niet op van deze maatregelen in het tamelijk preutse Amerika. Zo snap ik bijvoorbeeld ook wel dat men liever geen hoeren wil op LinkedIn. Maar ik vind het wel wat ver gaan om pubers strafrechtelijk te veroordelen wanneer ze in hun seksuele ontdekkingsreis een keer een geil berichtje sturen naar een leeftijdgenoot. (via: huffpost)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *