Shop jij binnenkort goedkoper bij Alibaba vanuit België?

Auteur: , 1 Reactie
Alibaba opent megamagazijn in Luik

Alibaba opent megamagazijn in Luik!

Internetgigant Alibaba wil al langer een megamagazijn in Europa hebben om de levertijden te verkorten. Lange tijd leek Nederland in de race voor een plek, maar dat gaat niet gebeuren. Europees directeur Terry von Bibra maakte bekend dat de Chinese warenhuisgigant de keuze op Luik heeft laten vallen. Het enorme magazijn wordt ontworpen vlakbij de luchthaven. Zo worden de transportkosten van de luchthaven naar het depot beperkt.

Wie nu wel eens iets heeft besteld bij Alibaba dat geleverd werd uit een Chinees magazijn heeft gemerkt dat een levertijd van weken geen uitzondering is. Dat gaat nu veranderen, want vanuit het magazijn zijn de goederen eenvoudig door Europa te verschepen. Een ander voordeel is de afhandeling. Doordat de goederen nu in bulk Europa binnen worden gebracht kan men goede afspraken maken met de douane. Hierdoor wordt jouw pakje niet meer eindeloos gecontroleerd als het van België naar Nederland gaat.

Daarnaast is er nog een voordeel. Je gaat namelijk goedkoper shoppen. Allereerst zijn de handling- en verzendkosten lager als men van dichtbij kan leveren. Daarnaast geldt binnen Europa vrij verkeer van personen en goederen, dus als je vanuit het warenhuis in Luik geleverd krijgt hoef je geen douanerechten of importheffingen te betalen. Zo wordt shoppen wel heel goedkoop en liggen nieuwe verkooprecords op de loer.

Andere voordelen zijn natuurlijk de werkgelegenheid die dit oplevert voor Luik en omgeving. Directer Von Bibra gaat uit van duizenden arbeidsplaatsen. Ook onderstreept dit de groeiplannen voor Europa die Alibaba heeft. Hierdoor zal er in China ook meer interesse komen voor Europa als afzetmarkt. Je kunt dan ook meer gadgets en koopjes verwachten.

Overigens heeft Alibaba in Europa al een groot kantorennetwerk (in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië en Nederland). We verwachten dan ook dat Alibaba de marketing snel zal opschalen zodra de productielocatie operationeel is, hetgeen volgens directeur Von Bibra nog enige maanden zal duren.1 reactie

Natuurlijk zijn de douanekosten allang betaald toen de goederen de EU binnenkwamen. Maar kortere levertijden zijn altijd welkom. Je kunt tegenwoordig al uit meerdere magazijnen kiezen in Europa, kun je op filteren, maar meestal is dat niet erg interessant ivm de hogere kosten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).