Skimvrije parkeerautomaat heeft geen pincode meer nodig

Skimvrije parkeerautomaat heeft geen pincode meer nodig
Voor het succesvol uitvoeren van een skimactie op bankpassen zijn twee basisingrediënten nodig: een kopie van de magneetstrip, en de bijbehorende pincode. Neem er een van weg, en het is gedaan met skimmen.

Dip & Go

En sinds dit jaar is het mogelijk om skimvrij bankpasbetalingen te doen bij Nederlandse parkeerautomaten. Het systeem heet “Dip & Go – snel en veilig” en wordt gemaakt door Taxameter Centrale B.V. Bij deze automaten hoeft de parkeerder geen pincode in te voeren, waardoor skimmers onmogelijk de volledige pinpasgegevens kunnen bemachtigen. Het werkt voor alle Nederlandse betaalpassen, met een maximum transactiebedrag van 50 euro per keer.

Sneller klaar

Aan het einde van 2012 werd in samenwerking met ING, Betaalvereniging Nederland en gemeente Den Haag een praktijktest uitgevoerd. Op basis daarvan is “Dip & Go – snel en veilig” voor heel Nederland beschikbaar gesteld. Nog een voordeel is dat de transactietijd 30 procent korter wordt. Als iemand die zich regelmatig kapot verveelt bij de extreem trage parkeerautomaten in Utrecht (#firstworldproblem) juich ik die inkorting van de tijd dan ook van harte toe.

De eerste gemeenten hebben inmiddels hun Dip & Go-parkeerautomaten op straat staan, en volgens Taxameter Centrale B.V. is er vrijwel geen angst over de veiligheid van het syteem onder gebruikers.

Nog geen reacties

  1. Klinkt als: “Er veel ingebroken door sleutels na te maken, we doen vanaf nu maar geen sloten meer op deuren, dan is het niet meer nodig om de sleutel na te maken en zijn er geen inbraken meer”.

  2. Same shit dus als credit card betalingen tot 50 eurie….
    Nu is het zo (in rotterdam) dat als er een cc logo boven het parkeer automaat is, dan kan je met je cc betalen (tot 50 euro) zonder pincode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *