Skully AR-1: de slimme helm met head-up display

Skully AR-1
Motorhelmen bestaan om één reden: je hoofd en alles wat daarin zit te beschermen tegen de elementen en andere harde objecten. De heren achte de startup Skully menen dat de helm meer kan dan dat. Ze hebben de helm ‘slim’ gemaakt.

Head-up display in je ooghoek

De integraalhelm AR-1 van Skully is uitgerust met een head-up display dat achter het vizier is geplaatst. Een kleine prisma die veel weg heeft van Google Glass. Hierin wordt het beeld getoond dat door de groothoeklens-camera achterop de helm wordt geschoten. Niet alleen zie je wat er achter je gebeurt, ook activiteiten links en rechts (ergo: de dode hoeken) van de motor worden gefilmd.

Skully heeft ervoor gezorgd dat het head-up display van de AR-1 niet in de weg zit, maar alleen in een hoek wordt weergegeven. In het virtuele scherm kunnen ook navigatieaanwijzingen worden getoond, maar alleen wanneer nodig, om de berijder zo min mogelijk af te leiden.

De helm is via bluetooth te verbinden met je telefoon, In theorie kan de Skully AR-1 ook inkomende oproepen en berichten op het virtuele scherm projecteren. Met behulp van de .sdk kunnen bepaalde motoren ook informatie als het toerental, de motortemperatuur en rijsnelheid weergeven. De helm wordt gevoed door een accu die negen uur meegaat en via een micro USB-kabel is op te laden.

Om de helm te realiseren toog Skully naar Indiegogo voor een crowdfundcampagne. Ze hoopten in 30 dagen 250.000 dollar op te halen, maar na één dag stond er al 830.000 dollar op de teller. Skully heeft overduidelijk iets handen dat door tweewielerfanaten goed wordt ontvangen.

De helm kost tijdelijk 1.050 euro. In mei 2015 worden de eerste exemplaren – verkrijgbaar in de maten XS t/m XXL – uitgeleverd. De normale prijs komt straks op 1.195 euro te liggen.

[gv data=”ZdcWd594lRw”][/gv]

[lg_folder folder=”0_Divers/Skully_AR-1/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *