Skype is straks te gebruiken in browser Microsoft Edge

Skype
Waar vroeger Internet Explorer om werd belachelijk gemaakt is Microsoft’s Edge het tegenovergestelde. Zo lijkt. De vooruitstrevende browser heeft straks de mogelijkheid om Skype te draaien in de browser.

De videobel-enchat-dienst is vorig jaar begonnen met uitvogelen hoe een werkende versie van Skype te krijgen binnen een internetbrowser. Welnu, Skype is inmiddels bijna zover en Microsoft houdt de eer aan zichzelf door zijn dienst als eerste beschikbaar te stellen op de eigen Edge browser voor Windows 10. Vermoedelijk gaat de dienst gebukt onder de naam Skype for Web. Door straks op een speciaal ingerichte website in te loggen met je SkypeID moet je direct gebruik kunnen maken van de services van Skype. Geen plugins en dus geen bullshit. Wel zo fijn.

De planning is dat de nieuwe dienst later dit jaar online gaat. Concurrenten Chrome, Firefox en Safari ondersteunen dezelfde waarden om Skype ook te kunnen draaien binnen de browser maar of Microsoft Skype for Web ook beschikbaar gaat stellen voor deze browsers is nog onduidelijk. Voorlopig lijkt Microsoft Edge het alleenrecht te krijgen van het VoIP-programma.

4 reacties

  1. als ze nu eens iets aan de backend van skype doen zodat je niet iedereens IP adres zomaar kan achterhalen dan zou dat fantastisch zijn. Skype in een nutteloze browser die niemand wil gebruiken slaat natuurlijk nergens op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *