Slechte Wi-Fi thuis? Dat kan door je led-lampen komen

Het peertje kan het probleem zijn
Led-lampen zouden je signaal flink kunnen verstoren.

Een nieuwe router, nieuwe kabel of een nieuwe internet-kaart in je PC; soms wil het allemaal niet werken en leer je er maar mee leven dat je Wi-Fi niet altijd optimaal is. Wat nou als dat simpelweg door de lampen in je huis komt?!

Ja, het is vreemd, maar het Agentschap Telecom is daadwerkelijk een onderzoek gestart naar vijftig leveranciers van led-lampen die mogelijk het Wi-Fi-signaal kunnen verstoren, zo meldt de Telegraaf. Dat niet alleen, ook radio-, televisie-, en huistelefoonsignalen kunnen verstoord worden door een simpel peertje.

En dat is een groot probleem. We zijn immers allemaal grotendeels al jaren overgestapt op led-verlichting en steeds meer apparaten worden slimmer. Nu zo veel apparaten in een huishouden met elkaar kunnen communiceren, wordt Wi-Fi bijna essentieel voor een soepel draaiend huis.

Het zou raar zijn als onze verlichting deze ontwikkeling tegenhoudt en daar is het betreffende Agentschap, een marktwaakhond, het volledig me eens. De organisatie heeft de macht om volledige collecties producten van de markt af te halen, mochten ze niet aan alle overheidseisen voldoen.

In 2016 werd ook al een grote test uitgevoerd onder een dertigtal producten. Toen voldeed eigenlijk geen enkele lamp aan alle eisen. Dus, tips van een verlichtingsexpert? Let op verlichting-cowboys die goedkope rommel verkopen en “kijk niet alleen naar de led. Let op de hele installatie, van fitting tot bedradingen.”

Kijk anders eens naar deze led-lampen (die al dan niet desastreus zijn voor je draadloze verbinding). Deze bijzondere internet-technologie maakte lampen tot internet-hotspots. Of wat dacht je van Sony, die een bluetooth-speaker en lamp in één maakte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *